VI Live: blik terug op een spectaculaire voetbalavond

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een spectaculaire voetbalavond

22.20 uur: DEBACLE HSV, FEEST HERTHA (0-1)
Hamburger SV beleeft met Rafael van der Vaart een dramatische avond. Zes minuten voor tijd slaat Hertha BSC (met Roy Beerens in de basis) toe. De goal van Sebastian Langkamp betekent een succes voor de Berlijnse gasten, die daarmee wat afstand neemt van de gevarenzone in de Bundesliga.

22.19 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - LORIENT 3-1
Zlatan Ibrahimovic is goud waard voor Paris Saint-Germain, dat hij met drie doelpunten langs Lorient leidt. De regerend kampioen neemt daardoor de koppositie over van Olympique Lyon.

21.56 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
NEC verslaat ook MVV Maastricht maar omdat FC Eindhoven ook wint tegen Sparta Rotterdam is de titelstrijd in de Jupiler League officieel nog niet beslecht.

MVV Maastricht – NEC 1-4
FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 1-0
RKC Waalwijk – FC Emmen 1-1
FC Volendam – Helmond Sport 4-1
Telstar – Jong PSV 1-1
Achilles ’29 – Almere City FC 3-1
Jong FC Twente – FC Oss 1-0

21.52 uur: EINDSTAND FC UTRECHT - NAC BREDA 3-4
NAC Breda doet op bezoek bij FC Utrecht opnieuw uitstekende zaken onderin de Eredivisie. Het was een groot spektakel in De Galgenwaard. Kort voor tijd kreeg doelman Robbin Ruiter nog een goede kans op de gelijkmaker.

21.44 uur: RUBIN MAAKT HET WEER SPANNEND
Kort voor tijd tikt invaller Rubio Rubin op aangeven van Gevero Markiet binnen. NAC Breda leidt nog wel met 4-3 op bezoek bij FC Utrecht.

21.38 uur: SEUNTJENS BESLIST DE WEDSTRIJD
Koud in het veld zet invaller Mats Seuntjens NAC Breda op een 4-2 voorsprong op bezoek bij FC Utrecht.

21.32 uur: NAC WEER OP VOORSPRONG!
Wat een sensatie in De Galgenwaard. Drie minuten na de gelijkmaker van FC Utrecht komt NAC Breda via Kenny van der Weg op een 3-2 voorsprong.

21.28 uur: MARKIET ZORGT VOOR 2-2
FC Utrecht komt opnieuw op gelijke hoogte met NAC Breda. Gevero Markiet kopt binnen uit een hoekschop.

21.18 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - LORIENT 1-0
Dankzij een benutte strafschop van Zlatan Ibrahimovic leidt PSG halverwege.

21.16 uur: VAN EIJDEN WEER TREFZEKER
NEC leidt in Maastricht, met Rens van Eijden opnieuw als afmaker. Maar ook FC Eindhoven heeft een voorsprong genomen tegen Sparta Rotterdam.

21.15 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV - HERTHA BSC 0-0

21.05 uur: FALKENBURG SLAAT OPNIEUW TOE
Uit een uitstekende voorzet van Jeffrey Sarpong kopt Erik Falkenburg NAC Breda opnieuw op voorsprong op bezoek bij FC Utrecht: 1-2. Het is zijn tweede treffer van de wedstrijd.

20.52 uur RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
Zoals het er nu voor staat kan KNVB-directeur Bert van Oostveen de schaal weer mee naar huis nemen. FC Eindhoven staat weliswaar nog op 0-0 tegen Sparta, maar NEC heeft in Maastricht evenmin een voorsprong te pakken (1-1).

MVV Maastricht – NEC 1-1
FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 0-0
RKC Waalwijk – FC Emmen 1-0
FC Volendam – Helmond Sport 2-0
Telstar – Jong PSV 1-0
Achilles ’29 – Almere City FC 0-1
Jong FC Twente – FC Oss 0-0

20.46 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - NAC BREDA 1-1
FC Utrecht en NAC Breda gaan rusten met een gelijke stand. Erik Falkenburg zette de bezoekers op voorsprong, maar niet veel later zorgde Edouard Duplan voor de gelijkmaker.

20.35 uur: DUPLAN STELT SNEL ORDE OP ZAKEN
Nog geen twee minuten na de openingsstreffer van Erik Falkenburg komt FC Utrecht weer op gelijke hoogte via Edouard Duplan, die scoort na goed voorbereidend werk van zijn landgenoot Sébastien Haller.

20.33 uur: FALKENBURG ZET NAC OP VOORSPRONG
Na ruim een half uur komen de de bezoekers op voorsprong. Erik Falkenburg scoort in twee instanties namens NAC Breda tijdens het uitduel met FC Utrecht.

20.30 uur: AFTRAP HAMBURGER SV - HERTHA BSC
Rafael van der Vaart keert bij HSV terug in de basis voor het belangrijke duel met cocnurrent Hertha BSC, waar de Nederlandse inbreng beperkt is tot Roy Beerens. Voor John Heitinga is er zelfs geen plaats op de Berlijnse bank.

20.30 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - LORIENT
Met Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic maar zonder David Luiz (geschorst) en Marquinhos (geblesseerd) begint PSG tegen Lorient aan de poging de koppositie van Olympique Lyon over te nemen. 

20.22 uur: NEC ANTWOORDT
De achterstand is snel verdwenen. Aanvoerder Rens van Eijden zorgt voor de gelijkmaker voor NEC in Maastricht.

20.15 uur: TEGENVALLER NEC
Jordy Croux maakt de opdracht voor NEC wat lastiger, want niet de Nijmeegse koploper maar MVV leidt na een kwartier dankzij de Belg.

20.02 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
NEC is in De Geusselt begonnen aan de wedstrijd tegen MVV Maastricht in de wetenschap dat het vanavond al kampioen kan worden in de Jupiler League. Maar dan moet de enig overgebleven concurrent – FC Eindhoven – tegen Sparta punten laten liggen. Dus de Nijmeegse ogen zijn ook gericht op wat er in het Jan Louwers Stadion gebeurt.

MVV Maastricht – NEC
FC Eindhoven – Sparta Rotterdam
RKC Waalwijk – FC Emmen
FC Volendam – Helmond Sport
Telstar – Jong PSV
Achilles ’29 – Almere City FC
Jong FC Twente – FC Oss

20.01 uur: AFTRAP FC UTRECHT – NAC BREDA
NAC Breda vervolgt de strijd tegen degradatie in de Galgenwaard. Trainer Robert Maaskant voert ten opzichte van de cruciale zege op Go Ahead Eagles twee wijzigingen door. Remy Amieux moet als linksback plaatsmaken voor Kenny van der weg, die terug is van een schorsing. Mats Seuntjes verliest op zijn beurt zijn basisplaats aan Jeffrey Sarpong, die na anderhalve maand blessureleed aan de aftrap komt bij NAC.

Ook bij FC Utrecht – met de grieperige Robbie Alflen gewoon op de bank - hebben twee spelers hun basisplaats verloren. Gevero Markiet komt in de plaats van Timo Letschert (rugklachten), terwijl Kristoffer Peterson in de aanval Danny Verbeek vervangt. Edouard Duplan komt wel aan de aftrap, ook al heeft de Franse aanvaller deze week weinig kunnen trainen door een spierblessure.

Opstellingen:
FC Utrecht:
Ruiter; Markiet, Kum, Leeuwin, Hardeveld; Janssen, Diemers, Ayoub; Duplan, Haller en Peterson.
NAC Breda:
Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Van der Weg; De Kamps, Naah, De Zeeuw; Sarpong, Falkenburg, Tighadouini.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.