Robben scoort bij rentree voor oppermachtig Bayern

Reacties

Arjen Robben heeft woensdagavond bij zijn rentree voor Bayern München meteen weer gescoord. Mede dankzij een doelpunt van de Oranje-international was Hertha BSC geen partij voor de kampioen van Duitsland, die na na vier speelronden weer alleen aan kop gaat in de Bundesliga: 3-0.

Robben scoort bij rentree voor oppermachtig Bayern

Manuel Neuer behoedde Bayern afgelopen zaterdag nog voor averij tegen FC Ingolstadt (3-1), maar was woensdagavond tegen Hertha zoals gewoonlijk weer vooral toeschouwer. De dertigjarige doelman zag zijn ploeggenoten de wedstrijd tegen de medekoploper uit Berlijn van meet af aan domineren. Al na enkele minuten had zowel Robert Lewandowski als Thomas Müller moeten scoren, maar de twee aanvallers kregen de bal niet langs Rune Jarstein.

Bayern hield het uitstekend aan de Bundesliga begonnen Hertha daardoor nog heel even in leven, totdat Franck Ribéry na ruim een kwartier wel genoeg had van de brilstand op het scorebord. De 33-jarige Fransman kapte en draaide zich als in zijn beste dagen een weg richting het doel van Jarstein en passeerde de Noorse doelman met een laag schot. De weer helemaal opgeleefde vleugelspits was bij de laatste vier officiële goals van Der Rekordmeister al telkens aangever.

Ribéry was bij de oppermachtige ploeg van trainer Carlo Ancelotti echter de enige die het vizier aanvankelijk op scherp had staan. Lewandowski lobde de bal uit een prachtige pass van Arturo Vidal over de lat, terwijl Müller op geheel eigen wijze de bal verkeerd raakte. Daardoor moest Bayern na een uur toch op zijn tellen passen toen Genki Haraguchi met buitenkant rechts het doel van Neuer onder vuur nam. De Bayern-doelman stond op zijn post.

Robben
Het was meteen de enige keer dat Hertha dreigend werd voor het doel van Bayern. Kort erna kwam Robben in het veld. Ruim zes minuten na zijn entree had de aanvoerder van het Nederlands elftal zijn rentree bekroond met een doelpunt. Op karakteristieke wijze zocht hij vanaf rechts naar zijn linkerbeen en zag zijn veranderde schot achter Jarstein belanden (foto midden). Het betekende de 3-0 eindstand, omdat Thiago Alcántara kort daarvoor al had geprofiteerd van een blunder van Allan. Zo is koploper Bayern na vier speelronden nog zonder puntenverlies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.