'Godzijdank hebben we Neuer op het doel staan'

Reacties

Manuel Neuer zorgde er zaterdag voor dat Bayern München met een goed gevoel aan de Oktober-feesten kan beginnen. De doelman zelf verklaart de ongebruikelijke moeite van de Beierse formatie.

'Godzijdank hebben we Neuer op het doel staan'

Trainer Carlo Ancelotti besefte dat Bayern de zege op Ingolstadt ook te danken had aan het uitstekende optreden van Neuer. Diens grandioze reflex op een poging van Matthew Leckie kort na rust hield de Beierse ploeg overeind. 'Godzijdank hebben we de beschikking over Manuel in het doel', vertelde de Italiaan na de 3-1 overwinning van zaterdag.

De doelman, die zaterdag na 602 minuten in officiële duels weer werd gepasseerd, erkende dat Bayern niet zo onaantastbaar is als de laatste jaren. het (noodzakelijke) rotatiesysteem van Ancelotti speelt daarbij in zijn ogen een rol.

'Ik wil niet zeggen dat we onzeker waren, maar de passing van achteruit was niet goed. Dat was ook al het geval in de eerste helft tegen Schalke 04', gaf Neuer een verklaring voor de moeizame zege. 'We hebben in een geheel nieuwe formatie gespeeld. Sommigen, die anders niet zoveel aan spelen toekomen, kwamen aan de aftrap', wees Neuer ook op de absenties van de zieke Mats Hummels, Philipp Lahm, Thomas Müller en David Alaba. 

De gevolgen van de personele wijzigingen waren zichtbaar op het veld, waar Bayern gaandeweg meer controle kreeg en uiteindelijk ook de drie punten veiligstelde. 'Je ziet dat de automatismen in het begin niet honderd procent zijn. Zoiets bouwt zich tijdens de wedstrijd wel op. Dat heb je kunnen constateren', aldus Neuer, die de Oktober-feesten laat voor wat die zijn. 'Ik zie wel hoe het maandagochtend op de training is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.