Robben moet meerdere erkennen in Messi, Neuer en Ronaldo

Reacties

Arjen Robben maakt niet langer kans op de felbegeerde FIFA Ballon d'Or (Gouden Bal). De dertigjarige aanvaller van Bayern München heeft de laatste nominatieronde in tegenstelling tot Lionel Messi, Manuel Neuer en Cristiano Ronaldo niet overleefd.

Robben moet meerdere erkennen in Messi, Neuer en Ronaldo

Robben zat als enige Nederlander wel bij de 23 genomineerden voor de FIFA Ballon d'Or, maar moet individuele waardering voor zijn topjaar nu definitief uit zijn hoofd zetten. Eerder gebeurde dat ook al toen Messi hem aftroefde als Beste Speler van het WK en Ronaldo de voorkeur kreeg als UEFA Best Player in Europa.

De Argentijnse ster van Barcelona en de Portugese vedette van Real Madrid gingen er de laatste jaren vandoor met bijna alle individuele hoofdprijzen. Ronaldo is regerend Wereldvoetballer van het Jaar, terwijl Messi in 2009, 2010, 2011 en 2012 vier keer op rij met die eer ging strijken. Ronaldo won de Gouden Bal eerder, als speler van Manchester United, ook al in 2008.

Manuel Neuer hield Lionel Messi in de WK-finale van scoren af. Levert het hem als eerste keeper ooit de Gouden Bal op?
Manuel Neuer hield Lionel Messi in de WK-finale van scoren af. Levert het hem als eerste keeper ooit de Gouden Bal op?

Messi en Ronaldo zijn daarom ook nu weer de favoriet, al zal Neuer bij sommige stemgerechtigden een streepje voor hebben omdat hij met uitstekend keeperswerk Duitsland naar de wereldtitel leidde. De 28-jarige sluitpost van Bayern München kan de eerste doelman worden die gekozen wordt tot beste van de wereld. Zijn landgenoot Oliver Kahn eindigde in 2002 nog als tweede, achter (de Braziliaan) Ronaldo.

Sinds 2010 is de verkiezing van de FIFA Wereldvoetballer van het Jaar samengevoegd met de jaarlijkse prestigieuze verkiezing om de Gouden Bal van het Franse voetbalweekblad France Football. Louter kijkend naar die laatste prijs wonnen dus alleen Messi en Ronaldo die trofee. De aanvoerders en bondscoaches van de nationale ploegen mogen evenals een selectie van de internationale pers hun stem uitbrengen.

De volledige lijst met afvallers:
Gareth Bale (Wales/Real Madrid), Karim Benzema (Frankrijk/Real Madrid), Diego Costa (Spanje/Chelsea), Thibaut Courtois (België/Chelsea), Ángel di María (Argentinië/Manchester United), Mario Götze (Duitsland/Bayern München), Eden Hazard (België/Chelsea), Zlatan Ibrahimovic (Zweden/Paris Saint-Germain), Andrés Iniesta (Spanje/Barcelona), Toni Kroos (Duitsland/Real Madrid), Philipp Lahm (Duitsland/Bayern München), Javier Mascherano (Argentinië/Barcelona), Thomas Müller (Duitsland/Bayern München), Neymar (Brazilië/Barcelona), Paul Pogba (Frankrijk/Juventus), Sergio Ramos (Spanje/Real Madrid), Arjen Robben (Nederland/Bayern München), James Rodríguez (Colombia/Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Duitsland/Bayern München), Yaya Touré (Ivoorkust/Manchester City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.