Robben en Depay genomineerd voor WK-eretitels

Reacties

Arjen Robben is een van de tien spelers die nog kans maakt op de Gouden Bal, de prijs voor beste speler van het WK. Ook Memphis Depay kan met een persoonlijke prijs het WK verlaten.

Robben en Depay genomineerd voor WK-eretitels

Nog tien spelers maken kans om verkozen te worden tot Speler van het WK en de opvolger van de Uruguayaan Diego Forlán, die deze eer in 2010 ten deel viel.

Finalist Argentinië levert met Lionel Messi, Angel dí María en Javier Mascherano drie kandidaten. Duitsland heeft met Mats Hummels, Toni Kroos, Philipp Lahm en Thomas Müller zelfs nog vier ijzers in het vuur.

Behalve Robben maken ook de Braziliaanse vedette Neymar, die geblesseerd het toernooi verliet, en revelatie James Rodríguez van het al uitgeschakelde Colombia nog kans. De Colombiaan is met zes goals voorlopig nog topscorer van het toernooi, maar kan in de finale nog worden afgelost door Müller (vijf) en/of Messi (vier).

Neymar en Rodríguez zijn zodoende de enige twee die zeker niet meer in actie komen. De vier gelauwerde Duitsers zijn immers allemaal fit voor de finale. Di María is een groot vraagteken, Messi is fit en Mascherano hoopt ondanks fysieke klachten ook aan te kunnen treden. Robben neemt het zaterdag met Oranje op tegen Brazilië. De Nederlander staat op drie goals.

De tien genomineerden op een rijtje: Di María, Hummels, Kroos, Lahm, Mascherano, Messi, Müller, Neymar, Robben en Rodríguez. Bekijk hier hoe de FIFA hen omschrijft. De winnaar wordt zondag na de finale bekendgemaakt.

Depay
Er is nog een Nederlander die kans maakt op een eervolle vermelding. Memphis Depay komt in aanmerking om uitgeroepen te worden tot Talent van het Toernooi. De Fransen Raphael Varane en Paul Pogba zijn de concurrenten voor de Oranje-international, die dit WK twee keer productief was.

Depaymaakte tegen Australië het winnende doelpunt (3-2). Ook tegen Chili droeg hij met een goal bij aan de zege: 2-0. De FIFA is onder de indruk van de PSV'er gezien zijn rapport. In 2010 werd Thomas Müller verkozen tot grootste talent.

Beste doelman
Ook de gegadigden voor beste doelman van het toernooi zijn bekend. De drie kandidaten zijn Keylor Navas (Costa Rica), Manuel Neuer (Duitsland) en Sergio Romero (Argentinië). Neuer en Romero nemen het zondag dus nog tegen elkaar op, terwijl Navas tegen Oranje werd uitgeschakeld. Bekijk hier het rapport van de drie doelmannen. Een van deze drie zal in de voetsporen treden van de Spanjaard Iker Casillas, die in 2010 als kersverse wereldkampioen werd uitgeroepen tot beste keeper.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.