Robben meldt zich af voor duels met Engeland en Frankrijk

Reacties

Het Nederlands elftal moet het de komende twee oefeninterlands zonder Arjen Robben stellen. De aanvaller heeft zich vanwege een bovenbeenblessure afgemeld.

Robben meldt zich af voor duels met Engeland en Frankrijk

Daardoor kan hij niet meedoen op 25 maart (thuis tegen Frankrijk) en 29 maart (uit tegen Engeland). 'Dit is natuurlijk een grote teleurstelling. Ik was heel graag naar Noordwijk gekomen, juist omdat we in de opbouw zitten richting de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland. Nu ga ik me volledig richten op mijn herstel', reageert de dribbelaar.

Midweeks miste Robben ook al de Champions League-wedstrijd van zijn club Bayern München tegen Juventus. De laatste keer dat hij in actie kwam voor Der Rekordmeister was op 5 maart. In totaal speelde de 32-jarige aanvaller dit seizoen pas vijftien competitieduels voor Bayern.

Bondscoach Danny Blind maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor de oefenpartijen tegen de twee EK-deelnemers. De vorige week bekendgemaakte voorselectie ziet er zo uit. Vanwege diverse blessures miste Robben een groot deel van de mislukte EK-kwalificatiecampagne van Oranje. Hij speelde slechts in vier van de tien wedstrijden mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.