Blind neemt Dijks, Janssen en Letschert op in voorselectie

Reacties

Mitchell Dijks, Vincent Janssen en Timo Letschert debuteren in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de eerste vriendschappelijke interlands van 2016. Oranje start het kalenderjaar zonder EK-deelname met oefenwedstrijden tegen Frankrijk (thuis, vrijdag 25 maart) en Engeland (uit, dinsdag 29 maart).

Blind neemt Dijks, Janssen en Letschert op in voorselectie

Janssen is bij AZ pas bezig aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie en is vooral na de winterstop ongekend productief, met twaalf goals in elf officiële duels. In de Eredivisie staat zijn teller op zeventien, eentje minder dan topscorer Luuk de Jong. Namens Jong Oranje is hij topscorer in de EK-kwalificatie met zes doelpunten in vijf wedstrijden. De selectie van Janssen gaat ten koste van 101-voudig international Robin van Persie (Fenerbahçe), die geen uitnodiging kreeg.

Ook voor Letschert en Dijks is het de eerste keer dat zij worden opgenomen in de voorselectie van Oranje. Letschert is met FC Utrecht bezig aan een sterk seizoen. De 22-jarige verdediger van de Domstedelingen kwam dit seizoen al in 26 Eredivisie-duels in actie en droeg er met zijn optredens mede aan bij dat de ploeg van trainer Erik ten Hag nu de vijfde positie op de ranglijst bezet. Dijks (23) kampte dit seizoen meermaals met een liesblessure, maar is als linksback een vaste kracht in de selectie van Frank de Boer.

Rentree
Daarnaast keren Davy Pröpper, Ron Vlaar en Jetro Willems terug bij Oranje. Pröpper speelde zijn enige interland op 5 juni vorig jaar, toen hij het laatste half uur meedeed in de verloren wedstrijd tegen de Verenigde Staten (3-4). De Arnhemmer was toen nog in dienst van Vitesse. Sinds zijn overstap naar PSV, waarvoor hij zowel in de Eredivisie als Champions League van grote waarde is, kwam hij nog niet in actie voor zijn land.

Ron Vlaar (31) speelde op 12 november 2014 als speler van Aston Villa zijn laatste interland. De centrumverdediger werd na dat vriendschappelijke duel met Mexico geplaagd door blessures, waar hij van revalideerde bij AZ. Bij de Alkmaarders, die hem eind 2015 een contract aanboeden, leefde hij op en verdiende hij een nieuwe uitverkiezing voor het Nederlands elftal. In de tien Eredivisie-wedstrijden waarin Vlaar meespeelde verloor de ploeg van trainer John van den Brom slechts één keer. Acht wedstrijden gingen gewonnen en er werd een keer gelijkgespeeld.

Willems keert voor het eerst terug sinds zijn zware knieblessure, die hij opliep tijdens het zomerse trainingskamp met PSV. Op 12 juni kwam de linksback voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal tijdens de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (0-2). Ook Jürgen Locadia sluit weer aan bij het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV was november vorig jaar al eens de vervanger van de toen geblesseerd afgehaakte Eljero Elia, maar kreeg nog geen speelminuten.

Nederland oefent op 25 maart (aftrap 20.45 uur) in De Arena tegen EK-gastheer Frankrijk, tevens tegenstander van Oranje in de kwalificatie voor het WK 2018. Vier dagen later (21.00 uur) staat op Wembley de interland tegen Engeland op de agenda. Op vrijdag 18 maart maakt bondscoach Danny Blind zijn definitieve selectie bekend.

De volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Mitchell Dijks (Ajax), Daryl Janmaat (Newcastle United), Timo Letschert (FC Utrecht), Erik Pieters (Stoke City), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Stoke City), Riechedly Bazoer (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Vincent Janssen (AZ), Luuk de Jong (PSV), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.