'Pröpper hoort in de selectie voor het Nederlands elftal'

Reacties

Bondscoach Danny Blind moet PSV-middenvelder Davy Pröpper oproepen voor de oefeninterlands van Oranje tegen Frankrijk en Engeland. Daar zijn de bezoekers van deze site het roerend over eens.

'Pröpper hoort in de selectie voor het Nederlands elftal'

Pröpper is dit seizoen een dragende kracht bij PSV, dat zaterdag tegen FC Groningen (0-3) voor de tiende keer op rij won in de Eredivisie. De 24-jarige middenvelder maakte in Euroborg al zijn achtste treffer van het seizoen, waarmee hij zijn productiefste jaargang ooit beleeft. In zijn laatste twee seizoenen bij Vitesse kwam hij inclusief play-offs steeds tot zeven doelpunten.

Ook in Europees verband boekte Pröpper met PSV succes. In de achtste finale van de Champions League treft hij op 15 maart Atlético Madrid, na een doelpuntloos gelijkspel in Eindhoven (0-0). Dat PSV tot dat stadium reikte in dat toernooi, is mede te danken aan Pröpper. In de afsluitende poulewedstrijd tegen CSKA Moskou ramde hij vijf minuten voor tijd de beslissende goal binnen (2-1).

Pröpper maakte op 5 juni 2015 al zijn debuut in Oranje in het verloren oefenduel met de VS (3-4), waarna hij niet meer in actie kwam voor het Nederlands elftal. Bijna negentig procent van de kleine negenduizend bezoekers die hun stem uitbrachten, vindt dat Blind de Arnhemmer moet opnemen in zijn selectie voor de duels met Frankrijk (25 maart) en Engeland (29 maart).

Pröpper werd afgelopen weekend door Voetbal International tevens verkozen tot Speler van de Week. De bondscoach maakt zijn voorselectie voor deze twee vriendschappelijke interlands aan het eind van deze week bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.