Pröpper baalt: 'Ik had hem binnen moeten schieten'

Davy Pröpper beseft dat hij voor de beslissing had kunnen en wellicht wel had moeten zorgen in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Mede door de misser van de PSV-middenvelder eindigde het heenduel in de achtste finale in 0-0.

'Ik had zelf nog een heel grote kans', aldus Pröpper direct na afloop bij Ziggo Sport. 'Als ik er achteraf aan denk had ik hem binnen moeten schieten', zei de middenvelder over de kans waarbij hij met de punt van zijn rechtervoet recht op Atlético-doelman Jan Oblak schoot.

'Zonde, maar we stonden wel heel goed. In de eerste helft gaven we wel kansen weg, maar na rust ging het een stuk beter. Zelfs met tien man kwamen we eigenlijk niet in de problemen. Dat kwam omdat we goed stonden', meende Pröpper. Bij PSV kreeg Gastón Pereiro in de 68ste minuut zijn tweede gele kaart na een overtreding op Diego Godín.

De PSV'er ziet voldoende reden om met hoop af te reizen naar Madrid voor de return op 15 maart. 'Natuurlijk, we moeten er altijd voor gaan. Dat hebben we vandaag ook gedaan. We hebben nog een mooie wedstrijd te gaan.'