Cocu zeer tevreden over PSV: 'Een wereldpartij'

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu heeft uitermate tevreden gereageerd op de 3-0 zege van de Eindhovenaren bij FC Groningen. Volgens de coach van de Brabanders was er sprake van een zeer complete wedstrijd.

Cocu zeer tevreden over PSV: 'Een wereldpartij'

'Ik heb echt genoten van mijn ploeg, een wereldpartij', jubelde Cocu in de catacomben, voordat hij uitlegde blij te zijn met de controle die zijn ploeg over het duel had en dat hij content was met het geringe aantal kansen dat werd weggegeven.

Tijdens de persconferentie sprak Cocu woorden van gelijke strekking. 'Ik kan heel kort zijn. Voor ons is dit al jaren een lastige uitwedstrijd. We hebben het hier altijd lastig. Als je dan ziet hoe wij spelen kan een coach alleen maar tevreden zijn. Wat de ploeg vandaag heeft gebracht is van grote klasse', aldus Cocu, die vooral genoot van de 0-2 van Davy Pröpper.  'Dat zijn van die momenten dat je als coach van je ploeg geniet', zo refereerde hij aan de fraaie volley met een knap sluitstuk van Pröpper, die met binnenkant voet en een volley de verre hoek vond.

Bij de NOS werd Cocu gevraagd naar de kansen van Pröpper om in aanmerking te komen voor  Oranje. 'Hij heeft zich heel goed aangepast sinds hij van Vitesse kwam', zo beoordeelde Cocu de middenvelder, die dit seizoen al acht keer scoorde en zelf ook al reageerde op een dergelijke vraag. 'Hij presteert ook al over een langere periode heel goed. Dat vind ik belangrijk, pas daarna kun je immers over Oranje praten.  Hij laat bovendien ook in de Champions League een hoog niveau zien. Natuurlijk is de keuze aan de bondscoach, maar Davy kan zelf in ieder geval niet veel meer doen.'

Door de zege staat PSV met een duel meer gespeeld vier punten los van Ajax. Bovendien is de koploper bezig aan een serie vol zeges (tien op een rij). 'Dat is geen garantie dat elke wedstrijd zo verloopt. Maar als we dit niveau en deze scherpte vasthouden, kunnen we inderdaad wel ver komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.