Robben maakt kans op titel Sportman van het Jaar

Arjen Robben heeft opnieuw een prijs in het vizier. Dit keer kan de aanvaller van Bayern München een persoonlijke titel in de wacht slepen. De reserve-aanvoerder van Oranje is samen met schaatser Sven Kramer en turner Epke Zonderland genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar.

Robben maakt kans op titel Sportman van het Jaar

Kramer werd dit jaar onder meer Europees- en Wereldkampioen allround, terwijl titelverdediger Zonderland goud won tijdens het WK turnen. Robben was ook bijzonder succesvol dit jaar. Met Der Rekordmeister won de vleugelspeler de Champions League, de DFB Pokal en de titel in Duitsland.

De 29-jarige Robben had een groot aandeel in het succes van Bayern München. In Londen maakte Robben het winnende doelpunt in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund (2-1). Ook deze voetbaljaargang verkeert de vliegensvlugge linkspoot in blakende vorm. In de competitie scoorde Robben al zes keer, terwijl hij ook drie doelpunten achter zijn naam heeft in de Champions League.

Ook zijn coach Pep Guardiola looft de inbreng van de Nederlander. 'Robben is zeer belangrijk voor ons en maakt ook veel doelpunten', aldus Guardiola over de international. Vorig jaar werd turner Zonderland, die in 2012 goud won tijdens de Olympische spelen, gekozen tot beste sportman. Op dinsdag 17 december wordt duidelijk wie de prijs dit jaar in ontvangst mag nemen.

Robben kan in de voetsporen treden van Abe Lenstra, Johan Cruijff en Ruud Gullit. Lenstra kreeg de onderscheiding in 1951 en 1952, Cruijff in 1973 en 1974. Gullit was in 1987 de laatste voetballer die de eer ten deel viel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen