Guardiola: 'Robben is zeer belangrijk voor Bayern München'

Arjen Robben genoot zaterdag van de goede grasmat in de Allianz Arena en bevestigde de status die hij heeft voor Bayern München-trainer Josep Guardiola.

Hekkensluiter Eintracht Braunschweig was zaterdag een tegenstander van een ander kaliber voor Bayern München, dat twee zware wedstrijden tot een goed einde (beide 3-0 winst) had gebracht.

'Het was een moeilijk duel, na de wedstrijden bij Borussia Dortmund en CSKA Moskou', aldus Guardiola na de 2-0 overwinning. 'Dit was een heel andere wedstrijd. Je hebt kunnen zien dat ook Braunschweig kansen heeft gekregen. De Bundesliga is een zeer zware competitie.'

Robben klaarde met twee treffers binnen een half uur de klus voor Bayern München, dat de goede eerste helft na rust geen vervolg kon geven. 'Robben is zeer belangrijk voor ons en maakt ook veel doelpunten', aldus Guardiola over de Oranje-international.

De matchwinner zelf keek ook terug op de aanloop naar het competitietreffen met Braunschweig. 'Het was een zware wedstrijd in Moskou, ook met de lange reizen erbij', refereerde Robben aan het Champions League-treffen in Rusland, waar in winterse omstandigheden moest worden gespeeld. 'Maar als je dan weer thuis komt en op deze goede grasmat mag spelen, dan is dat gewoon heerlijk.'