Robben wijst Bayern de weg, negatief record voor Verbeek

Bayern München had aan de treffers van Arjen Robben genoeg om Eintracht Braunschweig te verslaan. Borussia Dortmund kende beduidend meer problemen, terwijl Gertjan Verbeek met 1. FC Nürnberg een negatief record evenaarde.

Bayern München – Eintracht Braunschweig 2-0
Voor Eintracht Braunschweig was het zicht op een stunt na minder dan een half uur verkeken. Arjen Robben was verantwoordelijk voor de voortijdige beslissing van het duel van de koploper met de hekkensluiter. De Oranje-international opende al in de tweede minuut de score, zijn vijftigste Bundesliga-treffer. Nadat zijn eerste inzet nog op de paal was beland, scoorde hij alsnog uit de rebound met het hoofd.

In de 29ste minuut was Robben opnieuw het succesvolle eindpunt van een Bayern München-aanval, waarbij de aanvaller karakteristiek van rechts naar binnen kwam en met links uithaalde; 2-0. Daarmee was Eintracht, dat in de eerste helft ongevaarlijk bleef, al geslagen.

De voorsprong bood Bayern de gelegenheid gas terug te nemen. Braunschweig kon daardoor beter voor de dag komen in München, maar het liet na de spanning terug te brengen. Net als de thuisploeg waren de kansen aan de ploeg van trainer Torsten Lieberknecht niet besteed.

Bayern bleef door het succes aan kop in de Bundesliga, waar Braunschweig met dertig punten minder nog steeds de hekkensluiter is.

FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund 1-3
Trainer Jürgen Klopp keerde met Borussia Dortmund terug bij de club waar hij zijn trainerscarrière begon. FSV Mainz 05 bezorgde de oude bekende een lastige middag, met een voor BVB uiteindelijk positief resultaat.

Pierre-Emerick Aubameyang bracht met een fraaie vrije trap de gasten halverwege de tweede helft weliswaar op voorsprong, maar Mainz kwam binnen enkele minuten alweer langszij. Na een overtreding van Lukasz Piszczek op Yunus Malli tekende Eric Choupo-Moting vanaf de stip voor de 1-1.

Een punt was Mainz echter niet gegund. Hands van de Colombiaan Elkin Soto leverde in de 78ste minuut een bittere pil op, want met een strafschop en een rode kaart was de straf het begin van het einde. Robert Lewandowski benutte de penalty en deed dat in blessuretijd nog eens dunnetjes over. Met de 3-1 zege handhaafde Dortmund zich op de derde plaats, Mainz zakte naar de achtste plek.

Bayer Leverkusen – 1. FC Nürnberg 3-0
Bayer Leverkusen heeft zich gerevancheerd voor de pijnlijke nederlaag in de Champions League tegen Manchester United (0-5). Het ging ten koste van 1. FC Nürnberg. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek kende een hoopvolle start, maar een fout van Mikel Frantz leidde een nederlaag in.

Leverkusen profiteerde namelijk dankbaar via Heung-Min Son, die de thuisploeg in de 36ste minuut op voorsprong zette. Stefan Kiessling besliste kort na rust met de 2-0 de wedstrijd. In de 73ste minuut maakte Son aan alle onzekerheid een einde en vergrootte hij de zorgen van Nürnberg. Die ploeg evenaarde met de eerste veertien duels zonder zege een negatief Bundesliga-record van MSV Duisburg (in 1994/95) en 1860 München (1977/78).

1899 Hoffenheim – Werder Bremen 4-4
Voor Eljero Elia was de wedstrijd tegen 1899 Hoffenheim na de eerste helft voorbij. De laatste actie van de aanvaller betekende de gelijkmaker voor Werder (2-2), dat in blessuretijd met succes de twee discutabele strafschoppen van Sejad Salihovic had weggewerkt.

Maar na acht minuten in de tweede helft moest er door Werder wederom een inhaalrace worden ingezet. De ploeg van trainer Robin Dutt slaagde daarin opnieuw, met de voor Elia ingevallen Nils Petersen in de hoofdrol. De aanvaller tekende na bijna een uur voor de aansluitingstreffer om in blessuretijd de 4-4 van Philipp Bargfrede voor te bereiden.

Met het resultaat schieten beide ploegen weinig op, al is de afstand naar de rode streep wel iets gegroeid.