Robben leidt oppermachtig Bayern terug naar koppositie

Reacties

Bayern München is na drie speelronden in de schaduw van RB Leipzig weer lijstaanvoerder in de Bundesliga. Na een fraaie openingstreffer van Arjen Robben won de kampioen van Duitsland zelf met groot gemak van VfL Wolfsburg (5-0), terwijl Leipzig onderuit ging.

Robben leidt oppermachtig Bayern terug naar koppositie

Robben was vorige week bij zijn rentree in de basis tegen FSV Mainz 05 (1-3) al belangrijk met een goal en een assist. Zaterdag was de 32-jarige aanvaller in het thuisduel met Wolfsburg opnieuw op dreef. In de achttiende minuut zocht de linkspoot vanaf de rechterflank op typerende wijze naar ruimte voor een schot en plaatste de bal op fraaie wijze in de verre hoek. Doelman Diego Benaglio had het nakijken.

De Zwitserse sluitpost had tien minuten eerder nog voorkomen dat Bayern al vroeg de leiding nam bij een kans voor Juan Bernat, maar was opnieuw geklopt toen een afgeketst schot van Arturo Vidal voor de voeten van Robert Lewandowski belandde. Na een uur was de Poolse goalgetter op bijna identieke wijze trefzeker door een afzwaaier van Thomas Müller van richting te veranderen. Voor rust stond Jeffrey Bruma op de doellijn de tweede goal van Lewandowski nog in de weg.

Diego Benaglio ziet het schot van Arjen Robben in de verre hoek verdwijnen. De Oranje-international heeft inmiddels toch alweer vijf keer gescoord in de Bundesliga.
Diego Benaglio ziet het schot van Arjen Robben in de verre hoek verdwijnen. De Oranje-international heeft inmiddels toch alweer vijf keer gescoord in de Bundesliga.

Bayern had toen allang gas teruggenomen, maar het kwakkelende Wolfsburg was niet bij machte daar van te profiteren. Mario Gómez miste twee mogelijkheden om zijn oude club pijn te doen. De ploeg die niet zo lang geleden nog een van de voornaamste uitdagers van Bayern was, kon de zesde nederlaag in de laatste acht competitieduels geen draaglijker aanzien geven en blijft vijftiende. Dat Julian Draxler ontbrak, vergroot de crisisstemming bij de toekomstige werkgever van Riechedly Bazoer.

Bayern heeft de boel juist weer op de rit. Een kwartier voor tijd werd de score verder opgevoerd door Müller, die na een gekraakt schot van Robben eindelijk voor zijn eerste competitietreffer tekende. De 27-jarige aanvaller had al 999 minuten (!) niet gescoord in de Bundesliga. Het slotakkoord was voor Douglas Costa. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti boekte de vierde officiële zege op rij en komt in puntenaantal weer gelijk met Leipzig. Dat moet door een slechter doelsaldo de koppositie afstaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.