Lewandowski redt eer voor Bayern met pareltje tegen Atlético

Bayern München heeft Atlético Madrid op de slotdag van de groepsfase zijn eerste nederlaag toegediend. De Duitsers, met Arjen Robben in de basis, waren in de groep van PSV met 1-0 te sterk voor verliezend finalist van vorig seizoen.

Atlético won zijn eerste vijf wedstrijden in Groep D. Bayern slikte na een verliespartij tegen de Spanjaarden ook een nederlaag bij FK Rostov en kon zich daardoor al niet meer als groepshoofd plaatsen voor de knock-outfase van het miljoenenbal. Desalniettemin stuurde trainer Carlo Ancelotti zijn sterkste elftal het veld in om de poule goed af te sluiten.

Evengoed kregen de bezoekers de beste kansen in de openingsfase van het duel in de Allianz Arena. Onder anderen Yannick Carrasco was er dicht bij, maar doelman Manuel Neuer hield met een aantal goede reflexen zijn doel schoon. Aan de andere kant lukte dat zijn collega Jan Oblak niet. Arturo Vidal versierde na goed doorzetten een vrije trap op een gunstige positie. Robert Lewandowski ging achter de bal staan en krulde hem op fraaie wijze over de muur in de kruising: 1-0. De Poolse spits deed dat op vrijwel identieke wijze als in het competitieduel met FSV Mainz 05 (1-3).

Een bedrijvige Robben leek in de 54ste minuut op weg om te scoren, maar de Nederlander strandde na een fraaie actie in een woud van Atlético-verdedigers en zag zijn schot geblokt worden. Het restant van de wedstrijd in de Allianz Arena kende weinig hoogtepunten. Beide trainers grepen de gelegenheid aan om enkele sterkhouders wat rust te gunnen. Robben werd na 83 minuten vervangen door Joshua Kimmich.

Ondanks de nederlaag plaatst Atlético zich met vijftien punten als groepswinnaar van Groep D voor de knock-outfase. Bayern gaat met drie punten minder als nummer twee door.