Jubilaris Robben bewijst in Mainz zijn waarde voor Bayern

Bayern München heeft zich in punten naast Bundesliga-koploper RB Leipzig genesteld. Arjen Robben leverde met zijn hoofdrol in Mainz (1-3) ook een bijdrage aan de discussie over zijn nieuwe contract.

De wedstrijd tegen FSV Mainz 05 was voor Robben een jubileum. De Oranje-international kwam voor de 150ste keer in de Bundesliga binnen de lijnen. In zijn voorgaande 149 competitieduels in Duitsland had hij gemiddeld 87 minuten nodig om als aangever of maker een bijdrage te leveren aan een doelpunt.

In de Opel Arena verbeterde Robben die cijfers. Halverwege de eerste helft had hij een assist en een doelpunt bijgeschreven. In de achtste minuut stelde de aanvaller Robert Lewandowski in staat te scoren om in de 21ste minuut op aangeven van Thomas Müller met een kopbal zelf het laatste station te zijn.

Met wat meer geluk en precisie had Robben zijn statistieken in de eerste helft nog fraaier kunnen maken. Het ontbrak echter aan de scherpte in afronding bij Bayern, dat was wakker geschud na de vroege openingstreffer van Jhon Córdoba. De Colombiaan had in de vierde minuut de ban gebroken.

In de tweede helft deelde Lewandowski met een prachtige vrije trap de genadeklap uit, waardoor Robben op de valreep de status van matchwinner werd ontnomen. De Oranje-international legde met zijn optreden wel een argument op tafel in de discussie over zijn nieuwe contract. Bayern hikt naar verluidt mede vanwege de fysieke kwetsbaarheid van de aanvaller aan tegen een contract voor meer dan een jaar, waar Robben dat schijnbaar wel voor ogen heeft.

Robben heeft vrijdag in ieder geval onderstreept welke waarde hij heeft voor Bayern, dat dankzij de zege in Mainz koploper RB Leipzig heeft achterhaald in punten. De promovendus speelt zaterdag om 18.30 uur tegen Schalke 04.