Robben kijkt uit naar geweldig duel en weerzien Mourinho

Arjen Robben kan vrijdagavond in de strijd om de Supercup met Chelsea zijn volgende prijs pakken. De aanvaller van Bayern München was vorig seizoen van grote waarde in de eindzeges van de Champions League, de DFB Pokal en het kampioenschap van Duitsland.

Robben kijkt uit naar geweldig duel en weerzien Mourinho

In de strijd om de Supercup, het duel tussen de winnaar van de Champions League en de Europa League, treft Robben zijn oude werkgever uit Londen. In Praag kan Bayern München de nieuwe voetbaljaargang inluiden met de volgende prijs.

'Het gaat niet om de start van het nieuwe seizoen, meer om de prijs die we kunnen winnen', legt Robben uit op de website van de UEFA. 'We hebben de Champions League gewonnen, en dit is een nieuwe titel, die we nooit eerder wonnen, en dit jaar kunnen pakken.'

Behalve zijn oude werkgever komt Robben ook zijn voormalige manager José Mourinho tegen. 'Ik heb een hoge pet op van Mourinho en verwacht een geweldige wedstrijd tegen Chelsea', aldus Robben, die na de ongelukkig verlopen Champions League-finales van 2010 en 2012 afgelopen jaar een heldenrol vertolkte.

'Het was een droom die uitkwam', herinnert de vice-aanvoerder van Oranje zich. 'Het beste scenario dat er bestaat. De laatste minuut van de finale in de Champions League, en je scoort het beslissende doelpunt. Mooier kan niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen