Mourinho: 'Weet niet of Bayern net zo goed is als vorig jaar'

Chelsea-manager José Mourinho zet zijn vraagtekens bij het nieuwe Bayern München onder leiding van trainer Pep Guardiola. Ze kwamen elkaar in het verleden regelmatig tegen als coach van respectievelijk Barcelona en Real Madrid. Vrijdag treffen ze elkaar opnieuw in de strijd om de supercup.

Mourinho: 'Weet niet of Bayern net zo goed is als vorig jaar'

De Portugese oefenmeester uitte direct zijn twijfels over de opvolger van Jupp Heynckes, die vorig seizoen de DFB Pokal, het kampioenschap en de Champions League won als eindverantwoordelijke van Bayern München. 'Het was zijn ploeg die het beste van Europa was', aldus Mourinho.

Guardiola en Mourinho vochten als de trainers van de Spaanse grootmachten de nodige confrontaties uit in de media. Mourinho lijkt die vete van nieuw bloed te voorzien.

'Nu hebben ze een nieuwe coach en nieuwe spelers, maar ik weet niet of ze nog net zo goed zijn', legt de manager van The Blues uit. Behalve de confrontatie tussen de geroemde oefenmeesters, is het duel ook pikant gezien de Champions League-finale van twee jaar geleden.

Destijds vertolkte Arjen Robben een negatieve hoofdrol namens Bayern. In de eindstrijd van het seizoen 2011/12, nota bene in eigen stadion, miste de aanvaller een strafschop in de verlening van de wedstrijd. Tot overmaat van ramp wonnen de Londenaren na een noodzakelijke strafschoppenserie.

Het duel tussen de winnaar van de Europa League (Chelsea) en de Champions League (Bayern München) heeft plaats op vrijdag 30 augustus om 20.45 uur in Praag. De wedstrijd om de Super Cup staat onder leiding van de Zweed Jonas Eriksson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen