Bayern laat met B-ploeg punten liggen bij SC Freiburg

Arjen Robben heeft vanuit de dug-out Bayern München met een B-ploeg averij zien oplopen bij SC Freiburg. In de slotfase ging het mis voor de Beierse formatie (1-1).

Bayern laat met B-ploeg punten liggen bij SC Freiburg

Josep Guardiola had geen halve maatregelen genomen met het oog op de strijd om de Europese Supercup, die vrijdag de inzet is van het duel met Europa League-winnaar Chelsea. De Spaanse coach wijzigde zijn formatie voor het Bundesliga-duel met SC Freiburg op zeven plaatsen.

Onder anderen Franck Ribéry en Arjen Robben moesten genoegen nemen met een plaats op de bank. Maar ook met de B-ploeg was Bayern hard op weg naar een zege op Freiburg, al was het offensieve spel niet overtuigend.

In de eerste helft toonde Freiburg zich al een stugge tegenstander. Een foute inschatting van Oliver Sorg – de verdediger ging onder een voorzet van Thomas Müller door – was daarom een streep door de rekening. Xherdan Shaqiri (foto) profiteerde in de 33ste minuut dankbaar; 0-1.

Bayern München ontsnapte na een uur aan de gelijkmaker toen de inzet van Charles Elie Laprevotte de paal raakte. De ploeg van Guardiola verzuimde daarna de wedstrijd te beslissen. Dat kwam de Beierse formatie duur te staan.

Nicolas Höfner was verantwoordelijk voor het eerste puntenverlies van Bayern. De invaller prikte in de 86ste minuut van dichtbij de bal achter doelman Manuel Neuer, waardoor de Champions League-winnaar met een teleurstelling zich gaat richten op de strijd om de Europese Supercup.

Bekijk hier al onze video's