Robben productiever dan ooit uit de startblokken

Met vijf doelpunten in zijn eerste vijf officiële wedstrijden voor Bayern München is Arjen Robben uiterst productief aan het seizoen 2013/14 begonnen.

Robben productiever dan ooit uit de startblokken

Robben tekende zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg (2-0 zege) voor Bayerns tweede treffer na een prachtige individuele actie. Hij schroefde zijn totaal in dit seizoen daarmee op naar vijf goals. Bovendien bereidde hij deze jaargang ook al twee treffers voor.

Robben scoorde tot dusverre twee keer in de strijd om de Duitse Super Cup tegen Borussia Dortmund (4-2 nederlaag), één keer in het bekerduel met SW Rehden (5-0 zege) en twee keer in de Bundesliga (behalve tegen Nürnberg eerder tegen Borussia Mönchengladbach, 3-1 zege).

Persoonlijk record
Nooit eerder was Robben zo productief in zijn eerste vijf wedstrijden van een seizoen als in deze jaargang. Zijn vorige persoonlijke record stond op drie treffers (en één assist) en dateerde van 2011/12, ook als speler van Bayern München.

Ook de cijfers van Robben voor Bayern München in dit kalenderjaar zijn indrukwekkend. De Oranje-aanvaller speelde tegen Nürnberg zijn 26ste officiële wedstrijd van 2013 en staat inmiddels op vijftien goals en zeven assists.

Bekijk hier al onze video's