Robben kan productie Van Persie en Makaay evenaren

Reacties

Arjen Robben staat dinsdagavond met Bayern München op eigen veld tegenover Arsenal (aftrap 20.45 uur). De Oranje-international kan in de return tegen de Londenaren twee landgenoten evenaren.

Robben kan productie Van Persie en Makaay evenaren

Robben maakt zich tegen Arsenal op voor zijn 75ste optreden in de Champions League. Na 74 duels staat het aantal doelpunten voor de rappe aanvaller op 21. Dat is er nog maar eentje minder dan het aantal treffers van Robin van Persie in de miljoenencompetitie.

Van alle Nederlandse spelers in de Champions League-historie maakten alleen Ruud van Nistelrooy (56 goals), Patrick Kluivert (29) en Roy Makaay (29) meer doelpunten dan Van Persie en Robben.

Robben kan ook progressie maken op een andere eeuwige topscorerslijst. Hij bezet momenteel met zestien doelpunten de elfde plaats in het klassement van meest productieve Bayern-spelers in Europees verband. Komt Robben tegen Arsenal tot scoren, dan evenaart hij de Europese productie van Roy Makaay.

Makaay was tussen 2003 en 2007 goed voor zeventien Europese treffers in 32 wedstrijden. Robben had voor zijn zestien goals 35 wedstrijden nodig. Van alle buitenlandse spelers die in Europa Cup-verband voor Bayern München uitkwamen, maakten alleen Giovane Elber (23) en Claudio Pizarro (19) méér doelpunten dan Makaay en Robben.

Nederlandse topscorers in de Champions League
Speler Duels Goals Clubs
Ruud van Nistelrooy 73 56 PSV, Manchester United, Real Madrid
Roy Makaay 61 29 Deportivo La Coruna, Bayern München
Patrick Kluivert 71 29 Ajax, Barcelona, PSV
Robin van Persie 58 22 Feyenoord, Arsenal, Manchester United
Arjen Robben 74 21 PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.