Robben is Formule 1-wagen, reserve Falcao in tranen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Robben is Formule 1-wagen, reserve Falcao in tranen

Radamel Falcao is dit seizoen niet bepaald verzekerd van een basisplaats bij het Manchester United van manager Louis van Gaal. Volgens Silvano Espindola, zijn voormalige zaakwaarnemer, raakt het de 29-jarige spits enorm dat hij vaak reserve is.

'Ik ga je niet vertellen dat hij gelukkig is, want dat is hij niet', zei Espindola tegen AS Colombia. 'We spreken elkaar vaak en dan huilen we samen. Het is geen makkelijke situatie voor hem, want iedere voetballer wil spelen.'

Sarah Ho heeft onbedoeld bijgedragen aan het stereotype beeld dat vrouwen niet begrijpen wat buitenspel is. Deze vrouwelijke grensrechter in de Australische A-league vlagde een doelpunt van Eson Montano af wegens buitenspel, maar op het moment dat de bal gespeeld werd stond hij ruim vier meter achter de bal. Oordeel zelf op de onderstaande beelden.

'Arjen Robben is als een Formule 1-wagen. Alles moet kloppen. Arjen wil voor ieder duel onderzocht worden. En als hij dan groen licht krijgt, gaat hij los.'
• Bayern München-arts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt vergelijkt Arjen Robben met een razendsnelle auto. (Sky)

'Feyenoord-uit beschouw ik altijd als de moeilijkste wedstrijd van de 34. Zeker in De Kuip wil ik winnen.'
• PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum kijkt uit naar de confrontatie met zijn oude club Feyenoord op zondag (aftrap 14.30 uur). 'Uit eigen ervaring weet ik hoeveel energie je van De Kuip krijgt als Feyenoord-speler. Maar in dat kolkende stadion moet je tegelijkertijd wel koel blijven nadenken en steeds afwegen: het publiek schreeuwt ons naar voren, maar wat vraagt de wedstrijd? Is vol op de aanval spelen wel het beste? Of kunnen we beter even temporiseren.' (AD)

• Vrijdag werd Ajacied Davy Klaassen toch opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, nadat hij ontbrak in de voorselectie. De middenvelder kreeg op een bijzondere manier te horen dat hij toch was opgenomen in de groep die het opneemt tegen Turkije en Spanje. 'Ik pakte mijn telefoon en hoorde bondscoach Guus Hiddink op mijn voicemail.' (De Telegraaf)

'Ik heb mezelf natuurlijk nooit zien spelen, maar ik denk dat ik beter was dan Lionel Messi.'
De voormalige Braziliaanse superster Pelé staat niet bekend om zijn bescheidenheid. Dat blijkt nogmaals als hij zichzelf vergelijkt met Barcelona-aanvaller Lionel Messi. 'Ik was een betere kopper en kon met beide benen schieten.'

• Voormalig Jong Ajax-trainer Fons Groenendijk vergeleek Riechedly Bazoer onlangs met Patrick Vieira. De Ajax-middenvelder koesterde deze opmerking. 'Een mooi compliment. Het is een grote speler, waarvoor ik heel veel respect heb. Hij is fysiek sterk, heeft een goede pass, staat hoog op zijn benen en heeft een goede techniek. Het zijn eigenschappen die ik kan ontwikkelen. Voor zijn carrière zou ik nu tekenen.' (De Telegraaf)

De verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter komt steeds dichterbij, dus spreken steeds meer prominenten in de voetbalwereld hun voorkeur uit voor een bepaalde kandidaat. Zo steunde Johan Cruijff Michael van Praag in zijn strijd, maar in het buitenland lijkt hij op minder steun te kunnen rekenen.

Bayern München-trainer Pep Guardiola pleit namelijk voor Luis Figo als president. 'Figo is een jonge kerel en heeft veel bereikt in het voetbal. Hij is de beste optie', sprak Guardiola over zijn voormalige ploeggenoot. Pelé steunt huidig voorzitter Sepp Blatter. 'Hij is al lang in functie en heeft veel ervaring. Natuurlijk moet je in het leven soms dingen veranderen, maar ik steun Blatter.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.