Robben geniet hoe zijn eigen concurrent Bayern beter maakt

Reacties

Bij Bayern München lijkt een wisseling van de wacht plaats te vinden, nu Arjen Robben en Franck Ribéry vanwege blessures nog maar weinig aan spelen toekomen. Maar de Nederlander kijkt met plezier naar zijn potentiële opvolgers.

Robben geniet hoe zijn eigen concurrent Bayern beter maakt

Kingsley Coman (gehuurd van Juventus met een optie tot koop) en Douglas Costa (Shakhtar Donetsk) kwamen door de afwezigheid van de routiniers Robben en Ribéry al tot respectievelijk elf en twaalf optredens in de Bundesliga dit seizoen. 'Het is leuk om te zien hoe het team zich ontwikkelt. We zijn aan een fantastisch seizoen bezig en hebben de laatste zes maanden weer een stap vooruit gezet', zegt de Oranje-international in gesprek met Bundesliga.com.

De twee aanvallers hebben daar volgens hem een groot aandeel in gehad. 'Ze hebben allebei grote stappen gemaakt. Costa had een fantastische heenronde. Hij heeft een hele hype veroorzaakt en terecht. Hij past perfect bij het team. Coman is nog erg jong (negentien jaar, red.), maar ook hij heeft al een aantal indrukwekkende optredens achter zijn naam staan.'

Robben, die onlangs de groepstraining hervatte en aangaf nog zeker tot het WK 2018 te willen doorgaan als international, ziet zijn leeftijd (bijna 32) niet als belemmering in de concurrentiestrijd. 'Ik ben nog steeds erg jong', knipoogt de buitenspeler, die niet bang is voor een nieuwe terugval. 'Het ziet er echt goed uit op dit moment, het is fijn weer op het veld te staan. Ik heb het gevoel dat ik nu met een schone lei kan beginnen en dat is prettig.'

Robben hervat volgende week vrijdag de Bundesliga met een uitwedstrijd tegen Hamburger SV. Koploper Bayern staat halverwege de competitie acht punten los van Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.