Robben is plek kwijt aan Neymar in FIFA FIFPro World XI

Reacties

De FIFA FIFPro World XI telt dit jaar drie debutanten. Een recordaantal voetballers uit liefst 68 landen stemde voor dit elftal van het jaar.

Robben is plek kwijt aan Neymar in FIFA FIFPro World XI

Arjen Robben, in 2015 geplaagd door blessures, is zijn plaats in het elftal kwijt aan Neymar (foto). De Braziliaan van Barcelona debuteert net als Luka Modric en Paul Pogba in het elftal. Marcelo en Dani Alves maken hun rentree, de overige zes namen zijn hetzelfde als vorig jaar.

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo maken al negen jaar onafgebroken deel uit van dit elftal. Andrés Iniesta (zeven keer) en Sergio Ramos (zes) zijn inmiddels ook vaste krachten. Net als Robben vielen Ángel Dí Maria, Toni Kroos, Philipp Lahm en David Luiz dit jaar buiten de boot. Nederland koos overigens wel voor Lahm, net als voor Eden Hazard.

Sinds de FIFA FIFPro World XI in 2005 werd ingevoerd, werden 53 spelers geselecteerd voor de in totaal elf teams. De meeste daarvan waren Brazilianen. Neymar bracht dat aantal met zijn verkiezing op elf.

Liefst 26.478 voetballers uit 68 landen brachten hun stem uit. Dat is meer dan het oude record uit 2013, toen 23.418 stemmen werden ontvangen.

De FIFA FIFPro World XI: Neuer; Alves, Ramos, Thiago Silva, Marcelo; Pogba, Modric, Iniesta; Ronaldo, Messi, Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.