MSN en Ronaldo houden Robben uit VI Wereldelftal

Reacties

Arjen Robben is door de lezers van VI niet in het wereldelftal gekozen. De concurrentie uit Spanje was simpelweg te groot voor een uitverkiezing van de Oranje-international.

MSN en Ronaldo houden Robben uit VI Wereldelftal

Meer dan zestienduizend mensen namen de moeite hun ideale elftal van 2015 samen te stellen. De 55 namen die de internationale spelersvakbond FIFPro had genomineerd voor het FIFPro World XI vormden daarbij de vijver waaruit kon worden gevist.

Robben hield bij de nominaties de Nederlandse eer hoog, maar ziet zijn naam niet terugkeren in het uiteindelijk Elftal van het Jaar. De Oranje-international was met 5956 stemmen weliswaar de nummer elf in absolute zin. Hij bleef onder anderen ook Zlatan Ibrahimovic voor, maar voor een plaats in de voorhoede van het VI Wereldelftal was het niet genoeg.

Voor de vorming voor de viermansvoorhoede (*) moest Robben zijn meerdere erkennen in Cristiano Ronaldo en het Barcelona-trio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. De aanvaller zag wel vier ploeggenoten de laatste schifting overleven. Bayern München is met die afvaardiging (Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jérôme Boateng en David Alaba) een van de twee hofleveranciers.

Ook Barcelona is met vier man (Andrés Iniesta, Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar) vertegenwoordigd. De Spaanse grootmacht vormt het offensieve deel van het VI Wereldelftal, dat defensief wordt gevormd door Bayern. Sergio Ramos en Ronaldo vormen het Real Madrid-smaldeel, terwijl de Franse Juventus-middenvelder Paul Pogba een eenling vormt in het sterrenelftal van 2016.

* = op basis van het aantal stemmen is gekozen voor een 4-2-4-tactiek.

VI WERELDELFTAL
Positie Naam Club Aantal stemmen
Doel: Manuel Neuer Bayern München 10.739
Verdediging: Philipp Lahm Bayern München 6.513
  Jérôme Boateng Bayern München 5.880
  Sergio Ramos Real Madrid 6.479
  David Alaba Bayern München 10.607
Middenveld: Andrés Iniesta Barcelona 10.249
  Paul Pogba Juventus 8.554
Aanval: Lionel Messi Barcelona 13.140
  Cristiano Ronaldo Real Madrid 8.664
  Luis Suárez Barcelona 6.286
  Neymar Barcelona 7.320
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.