RKC-coach Koeman ruimt tegen NAC al basisplek in voor Sno

Nog geen week na zijn hereniging met RKC Waalwijk staat Evander Sno aan de aftrap in de thuiswedstrijd (20.00 uur) tegen NAC Breda. Trainer Erwin Koeman heeft voor de van hartklachten herstelde middenvelder meteen een basisplaats ingeruimd.

RKC-coach Koeman ruimt tegen NAC al basisplek in voor Sno

Sno maakte in het seizoen 2011/12 veel indruk als aanjager van RKC, dat hem echter niet kon behouden. De 26-jarige Dordtenaar vertrok naar NEC, maar daar werd zijn contract in april na goed overleg ontbonden. Ook FC Twente ging tijdens de transferperiode niet in zee met de ex-Ajacied.

Sno speelde al sinds 29 september 2012 geen officiële wedstrijd meer. Destijds moest hij in De Kuip tegen Feyenoord al na een half uur het veld verlaten, omdat hij onwel was geworden door een hartritmestoornis. In zijn periode bij Ajax kampte Sno ook al met hartproblemen, maar die zouden een hernieuwde samenwerking met RKC nu niet in de weg moeten staan.

Sno werd eerder dit jaar al volledig fit verklaard en bewees al tijdens zijn eerste periode in Waalwijk nog altijd mee te kunnen op Eredivisieniveau. Na afloop van het seizoen 2011/12 werd hij door de verslaggevers van Voetbal International nog uitgeroepen tot Speler van het Jaar, omdat hij het meest constant had gepresteerd in het Gillette Pro Klassement.

Opstelling RKC Waalwijk: Seda; Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux; Sno, Braber, Duits; Castelen, Joachim, Beauguel.

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Kwakman, Bodor; Buijs, Lurling, Seuntjens; Verbeek, Poepon, Sarpong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen