RKC Waalwijk verrast met aantrekken van Rommedahl

Dennis Rommedahl keert na drie jaar terug op de Nederlandse velden. De 34-jarige jarige Deense international gaat aan de slag bij RKC Waalwijk.

RKC Waalwijk verrast met aantrekken van Rommedahl

Rommedahl, die voor twee jaar tekent in Brabant, komt transfervrij over van Brøndby IF. Na twee seizoenen bij de Deense club twijfelde hij over het verlengen van zijn aflopende contract. De 125-voudig international heeft ervoor gekozen terug te keren naar Nederland.

'Je kunt rustig stellen dat voor mij de cirkel nu rond is', zegt Rommedahl. 'RKC Waalwijk heeft veel voor mij betekend in mijn jonge jaren. In het seizoen 1997/1998, toen ik voor de club speelde, heb ik me goed kunnen ontwikkelen. Dat heeft me veel geholpen tijdens de rest van mijn carrière.'

'Ik wilde nu, ondanks interesse uit het buitenland, graag weer terug naar Nederland. RKC Waalwijk heeft veel waardering uitgesproken over de voetballer én de persoon die ik ben. Voor mij is het ook belangrijk dat de club mij de mogelijkheid biedt om na het voetballen een functie bij RKC Waalwijk te gaan invullen. Maar eerst hoop ik met al mijn ervaring zowel op als buiten het veld iets extra's aan het team te kunnen toevoegen.'

In het seizoen 1996/97 haalde PSV Rommedahl weg bij Lyngby, maar pas na een jaar op huurbasis voor RKC Waalwijk brak hij door bij de Eindhovense club. In 2004 verliet de aanvaller de Eredivisie om na een weinig verheffend verblijf bij Charlton Athletic drie jaar later met Ajax terug te keren op de Nederlandse velden.

In 2010 koos Rommedahl voor een Grieks avontuur bij Olympiakos, waarna hij een jaar later neerstreek bij Brøndby IF.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen