Apau is eerste nieuwe verdediger voor RKC na leegloop

RKC Waalwijk raakte de afgelopen dagen drie spelers kwijt, maar heeft nu ook zelf toegeslagen op de transfermarkt. Mitch Apau versterkt de verdediging van trainer Erwin Koeman.

Apau is eerste nieuwe verdediger voor RKC na leegloop

De 23-jarige verdediger zat zonder club na het faillissement van SC Veendam en tekende een contract voor één seizoen in Waalwijk, met een optie voor nog een jaar. Apau, die in de jeugd uitkwam voor AZ en Ajax, had over belangstelling niet te klagen.

Ook Go Ahead Eagles, FC Groningen, Heracles Almelo, Roda JC Kerkrade en FC Volendam waren geïnteresseerd in Apau, die in vier seizoenen 106 wedstrijden in de Jupiler League speelde.

'Hoewel hij nog jong is, beschikt hij dankzij de vier seizoenen die hij in Veendam speelde al over flink wat ervaring', aldus technisch manager Janus van Gelder. 'Als jeugdspeler kwam hij uit voor AZ en Ajax; ook toen stond hij bij ons al op de radar. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij zich in Waalwijk verder kan ontwikkelen en dat hij een echte aanwinst is voor RKC.'

Woensdag raakte RKC aanvoerder Ard van Peppen kwijt aan Roda JC en twee dagen later volgde Guy Ramos zijn voorbeeld. Ook op vrijdag voltooide Henrico Drost zijn transfer naar NAC Breda.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen