Rommedahl: 'Brøndby IF is voor mij de beste optie'

Dennis Rommedahl (33) verraste door deze week zijn handtekening te zetten onder een tweejarig contract bij Brøndby IF. De Deense vleugelaanvaller verliet Ajax in de zomer van 2010 voor het lucratieve avontuur bij Olympiakos, maar is krap een jaar later teruggekeerd naar zijn vaderland.

Rommedahl: 'Brøndby IF is voor mij de beste optie'

'Bijna heel mijn volwassen leven heb ik geleefd in Nederland, mijn vrouw is Nederlandse. Toch kijk ik er naar uit om in Denemarken te voetballen', vertelt Rommedahl op de website van zijn nieuwe club.

'Voor mij is Brøndby IF momenteel de beste optie. Dit is zonder twijfel de grootste club van Denemarken, kijkend naar de historie en de aandacht vanuit het buitenland. Daarnaast sprak uit de onderhandelingen met Brøndby veel vertrouwen.'

Vorige zomer liet de voormalig speler van onder meer PSV en RKC Waalwijk en Ajax weten het liefst in Amsterdam te zijn gebleven. Alleen vond Rommedahl dat hij voor een nieuwe verbintenis te veel moest inleveren. Met Olympiakos veroverde hij de landstitel, maar vervolgens werd de Deen tijdens de voorbereiding niet opgenomen in de selectie.

Bij Brøndby IF, vorig seizoen in de competitie geëindigd als derde, kan Rommedahl een soortgelijke rol vervullen als Jesper Grønkjær de voorbije jaren bij FC Kopenhagen deed. De terugkeer van de gelouterde oud-Ajacied naar de Deense competitie gaf FC Kopenhagen een sportieve boost.

Rommedahl: 'Door te presteren met Brøndby IF hoop ik ook nog lang bij de Deense nationale ploeg te blijven. Ik ben me ervan bewust dat er een grote druk op mij rust, nu ik na al die jaren in de Deense competitie ben teruggekeerd. Maar die druk zie ik meer als een motivatie.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's