RKC heeft met Amieux vervanger Van Peppen gevonden

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met Rémy Amieux. De 26-jarige Fransman komt transfervrij over van NEC en heeft in het Mandemakers Stadion zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract.

RKC heeft met Amieux vervanger Van Peppen gevonden

De transfer kondigde zich begin deze week al aan, toen naar buiten kwam dat RKC in de zoektocht naar de opvolger van de naar Roda JC Kerkrade vertrokken Ard van Peppen was uitgekomen bij Amieux, die eerder ook al gesprekken voerde met ADO Den Haag.

Amieux is volgens manager technische zaken Janus van Gelder een uitstekende vervanger van Van Peppen. 'We zijn erg verheugd met de komst van Rémy naar Waalwijk. Rémy is een moderne verdediger. Daaronder versta ik: een speler die zijn verdedigende taken goed kan uitvoeren, maar ook garant staat voor aanvallende impulsen', aldus Van Gelder op de clubwebsite.

Amieux (op de foto in duel met toekomstig ploeggenoot Michael Lamey) is de vierde speler die deze zomer de overstap maakt naar RKC. Eerder verzekerde de nummer vijftien van het afgelopen Eredivisieseizoen zich al van de komst van rechtsback Mitch Apau, vleugelaanvaller Damiano Schet en 127-voudig Deens international Dennis Rommedahl.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen