RKC haalt hard uit bij Heracles en legt druk bij Excelsior

Reacties

RKC Waalwijk heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Henk Fraser versloeg Heracles Almelo met liefst 0-5 en kwam zo, in ieder geval tot maandagavond, boven de degradatiestreep. Het was voor RKC de grootste uitzege ooit in de Eredivisie. Heracles liet het juist na om de laatste degradatiezorgen van zich af te schieten.

RKC haalt hard uit bij Heracles en legt druk bij Excelsior
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 5
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

De belangen waren zondag groot in Almelo. Heracles was na de nederlaag tegen PEC Zwolle nog altijd niet veilig en zal hebben teruggedacht aan het seizoen 2021/22, toen de club dacht zeker te zijn van handhaving en alsnog via de play-offs degradeerde. Die play-offs wil RKC ook voorkomen. De Waalwijkers stonden voor de wedstrijd tegen Heracles onder de streep, maar kwamen daar virtueel boven toen David Min voor 0-1 zorgde. Na een goede pass van Chris Lokesa lag het bij Heracles helemaal op. Min profiteerde en zette RKC op voorsprong.

Heracles moest zo in de achtervolging, wetende dat een punt genoeg was om RKC dit seizoen onder zich te houden en zo handhaving veilig te stellen. De ploeg van Erwin van de Looi kwam echter maar moeilijk tot kansen. Sem Scheperman was er tot twee keer toe dicht bij, maar hij miste de overtuiging om uit te halen. Kort daarna probeerde ook topscorer Jizz Hornkamp het; hij kopte de bal over het doel van Etienne Vaessen. RKC was effectiever. Kort nadat Jurriën Gaari doelman Michael Brouwer testte met een schot kopte de rechtsback van RKC raak uit een corner van Aaron Meijers: 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van de Looi greep in de rust hard in en wisselde liefst drie keer. Niet alleen Marko Vejinovic en Scheperman bleven achter in de kleedkamer, maar ook aanvoerder Justin Hoogma. Dat de captain werd gewisseld, leverde gejuich op vanaf de tribunes. Hoogma kreeg dit seizoen al vaker kritiek van supporters van Heracles. Met Jordy Bruijn, Mario Engels en Jetro Willems als vervanger binnen de lijnen ging de thuisploeg op jacht naar de aansluitingstreffer.

Heel makkelijk verliep die zoektocht naar een doelpunt niet. Sterker nog: Heracles kwam nauwelijks tot kansen en zag RKC juist makkelijker voetballen. De Waalwijkers combineerden er bij vlagen op los en sloegen na kansen voor Lokesa en Reuven Niemeijer voor de derde keer toe. Vlak na een aanvallende wissel van Van de Looi (spits Mohamed Sankoh kwam in de ploeg) bediende Niemeijer spits Min, die via de paal zijn tweede goal van de middag maakte: 0-3.

Daarmee kwam aan alle spanning een einde in Almelo, maar het was niet het laatste doelpunt. Shawn Adewoye strooide in de slotfase nog wat extra zout in de wond van Heracles door koppend de 0-4 te maken. Kort daarna completeerde Min zijn hattrick door te profiteren van een fout van Jetro Willems. RKC kwam zo op 28 punten, twee meer dan Excelsior. De Kralingers ontvangen maandagavond NEC. Heracles staat op 32 punten en is zo nog altijd niet veilig. Volgende week gaat de ploeg van Van de Looi op bezoek bij Excelsior, terwijl RKC thuis tegen PEC Zwolle speelt.

Heracles Almelo Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Almere City FC
33
7
13
13
32-55
-23
34
14
Heracles Almelo
33
9
5
19
41-74
-33
32
15
RKC Waalwijk
33
7
8
18
37-53
-16
29
16
Excelsior
33
6
11
16
50-69
-19
29
17
FC Volendam
33
4
7
22
33-86
-53
19
18
Vitesse
33
6
5
22
28-72
-44
5
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.