Ribéry voor de derde keer Frans Voetballer van het Jaar

Franck Ribéry is door het blad France Football uitgeroepen tot Frans Voetballer van het Jaar. Het is voor de buitenspeler al de derde keer dat hij de prestigieuze prijs wint.

Ribéry voor de derde keer Frans Voetballer van het Jaar

Ribéry won de prijs eerder al in 2007 als speler van Olympique Marseille en in 2008 in dienst van Bayern München. Met zijn derde uitverkiezing nadert hij het record van Thierry Henry. De voormalig aanvaller van Arsenal en FC Barcelona werd vijf keer uitgeroepen tot Frans Voetballer van het Jaar: in 2000, 2003, 2004, 2005 en 2006.

Vorig jaar ging de prijs naar Karim Benzema, net als het jaar daarvoor. Dit jaar liet Ribéry middenvelders Paul Pogba (Juventus) en Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain) achter zich.

De aanvaller van Bayern München kan een dubbelslag slaan. Ribéry is samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kanshebber voor de Gouden Bal, die op 13 januari door de FIFA zal worden uitgereikt. Voor de Fransman is het de eerste keer dat hij tot de laatste drie kanshebbers behoort.

Trainer
AS Roma-trainer Rudi Garcia is door het blad verkozen tot beste trainer van het jaar. De voormalig coach van Lille is met zijn huidige ploeg na vijftien wedstrijden nog steeds ongeslagen. Het is voor de trainer zijn tweede uitverkiezing. Garcia won de prijs in 2011, toen hij met Lille de dubbel pakte in Frankrijk. Vorig jaar ging de prijs naar René Girard, die kampioen werd met Montpellier.

Rudi Garcia is, net als in 2011, uitgeroepen tot beste Franse trainer.
Rudi Garcia is, net als in 2011, uitgeroepen tot beste Franse trainer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen