'Ribéry een van belangrijkste spelers in Bayern-historie'

Reacties

Josep Guardiola heeft tot zijn genoegen weer de beschikking over Franck Ribéry. Maar voor een basisplaats tegen FSV Mainz 05 is de lof van de Bayern München-trainer geen garantie.

'Ribéry een van belangrijkste spelers in Bayern-historie'

Ribéry liet zaterdag tegen VfL Wolfsburg zien nog van waarde te kunnen zijn voor Bayern München. Als vervanger van Arjen Robben droeg hij bij aan het succes (0-2). 'Ribéry is een van de belangrijkste spelers in de Bayern-historie', was Guardiola vol lof over de Franse aanvaller, die na tijden van blessureleed weer inzetbaar is. 'We zijn blij dat hij weer terug is.'

De Spanjaard liet echter in het midden of hij de Fransman voor het eerst sinds een jaar in de Bundesliga weer aan de aftrap laat komen. Waarschijnlijk kan Ribéry woensdag wel rekenen op speeltijd, zodat hij wedstrijdritme opdoet voor de komende belangrijke duels.

De thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05 kan namelijk ook worden gezien als een generale voor de topper tegen Borussia Dortmund van zaterdag. Maar Guardiola wil niet te veel vooruitlopen op die kraker. 'Natuurlijk is Dortmund onze grootste tegenstander, maar net als tegen Wolfsburg en Mainz gaat het maar om drie punten.'

Woensdag is ook het eerste duel voor Uli Hoeness sinds zijn vrijlating. De gewezen Bayern-voorzitter kwam maandag vervroegd vrij na een celstraf wegens belastingontduiking. Hij wil zijn normale leven weer oppakken. 'Ik wil van het voetbal genieten, naar het stadion gaan en weer fan zijn', aldus Hoeness.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.