Ribéry na twee maanden klaar voor rentree bij Bayern

Reacties

Franck Ribéry kan zaterdag tegen SV Darmstadt 98 zijn rentree maken bij Bayern München. Josep Guardiola heeft de Franse aanvaller opgenomen in zijn wedstrijdselectie.

Ribéry na twee maanden klaar voor rentree bij Bayern

De 32-jarige Ribéry speelde elf maanden geleden voor het laatst een thuiswedstrijd voor Bayern München. Eind december 2015 maakte hij na een maandenlange afwezigheid zijn rentree, maar in het Champions League-duel met Dinamo Zagreb (2-0 winst Bayern) ging het direct weer mis.

De Fransman liep een bovenbeenblessure op die hem wederom twee maanden aan de kant hield. 'Het is fantastisch nieuws dat ik weer terug ben bij de ploeg. We moeten een goede wedstrijd spelen tegen Darmstadt om dinsdag met een goed gevoel aan te kunnen treden tegen Juventus in de Champions League', aldus Ribéry, die dit seizoen pas vijftien minuten speelde in de Bundesliga, op de clubsite van Bayern.

Guardiola is eveneens blij met de terugkeer van Ribéry en kan ook weer een beroep doen op Mario Götze, Mehdi Benatia en Serdar Tasci, die hersteld zijn van hun blessures. 'Ze zijn er allemaal klaar voor. Ze zijn fit, maar ik weet niet hoeveel minuten ze kunnen maken. Darmstadt is een zeer verdedigende ploeg en is één van de beste ploegen van de Bundesliga op het gebied van standaardsituaties en counters. Daar leven zij voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.