Ribéry staat weer maanden aan zijlijn

Reacties

Blessureleed blijft Franck Ribéry achtervolgen. Zijn nieuwe spierblessure zorgt ook voor grote wrijving bij Bayern München tussen trainer Josep Guardiola en clubarts Volker Braun.

Ribéry staat weer maanden aan zijlijn

Volgens het Duitse Kicker heeft Ribéry vorige week in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb (2-0) een bovenbeenblessure opgelopen die hem acht weken aan de kant houdt. Het trainingskamp van Bayern in Qatar in januari moet hij daarom gebruiken voor zijn herstel.

De nieuwe fysieke problemen zijn een hard gelag voor Ribéry, die net terug was van een lange absentie vanwege een hardnekkige enkelblessure. Maar de jobstijding voor de Franse aanvaller brengt ook de problemen aan het licht die Guardiola heeft met de medische staf van Bayern München.

De Beierse club heeft te kampen met een overvolle ziekenboeg, waarin onder anderen Arjen Robben, Douglas Costa, Medhi Benatia, David Alaba en Philipp Lahm zitten. De Spaanse trainer wijt dit volgens Kicker aan de medische staf, die bij monde van clubarts Braun juist de schuld legt bij de coach.

Voor Guardiola is het niet de eerste keer dat hij bij Bayern in botsing komt met de medische staf. In april vertrok de vaste clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt na een ruzie met de Spaanse coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.