Coman en Lewandowski leiden Bayern weer langs Wolfsburg

Bayern München heeft pas in de tweede helft afstand genomen van VfL Wolfsburg. De ban werd pas gebroken nadat Arjen Robben gewisseld was: 0-2.

Bayern had het bijzonder lastig met Wolfsburg, dat in de vierde onderlinge confrontatie van dit seizoen knap weerstand bood. In de strijd om de Duitse Super Cup was Wolfsburg na strafschoppen te sterk, terwijl Bayern in het DFB Pokal-toernooi won (1-3). In de Bundesliga leidde Wolfsburg halverwege met 1-0, maar maakten vijf doelpunten binnen acht minuten van invaller Robert Lewandowski een einde aan de aspiraties van Die Wölfe.

Ook dit keer had Bayern invallers nodig om het verschil te maken. Vanaf de 56ste minuut, toen Thiago Alcântara en Franck Ribéry (die Robben verving) in de ploeg waren gekomen, voerden de bezoekers de druk op. In de 66ste minuut was het Kingsley Coman die de ban brak, met een volley na een gekraakt schot van Lewandowski. De Poolse spits gooide het duel vervolgens in het slot, na voorbereidend werk van Ribéry: 0-2.

Zo nam Bayern opnieuw een lastige horde op weg naar de landstitel, die de ploeg van trainer Pep Guardiola nauwelijks nog kan ontgaan. Het verschil met achtervolger Borussia Dortmund bedraagt elf punten, al komt BVB zondag nog in actie tegen 1899 Hoffenheim. Wolfsburg blijft achtste.

Degradatieduels
In de strijd tegen degradatie boekte hekkensluiter Hannover 96 een belangrijke 2-1 overwinning bij VfB Stuttgart. Christian Schulz was met twee doelpunten de gevierde man bij Hannover.

Claudio Pizarro bewees met een late gelijkmaker (2-2) opnieuw zijn waarde voor Werder Bremen in het duel met SV Darmstadt 98. Werder staat desondanks nog steeds zestiende en koerst daarmee af op nacompetitie.

Hamburger SV speelde met 1-1 gelijk tegen FC Ingolstadt 04, waardoor beide ploegen in de middenmoot blijven.