Revaliderende Elm ziet zon weer schijnen na invalbeurt

Reacties

Ex-AZ'er Rasmus Elm heeft na veel tegenslag eindelijk zijn rentree kunnen maken op het voetbalveld. Dat terwijl nog niet zo lang geleden het einde van zijn loopbaan leek te naderen. In mei 2014 speelde hij zijn laatste competitieve wedstrijd.

Revaliderende Elm ziet zon weer schijnen na invalbeurt

De 27-jarige middenvelder viel tijdens een oefenduel van zijn Zweedse werkgever Kalmar FF tegen Djurgårdens IF (1-0 winst) tien minuten voor tijd onder luid applaus in. Het waren zijn eerste speelminuten in meer dan een jaar. Hij kampte sinds mei van vorig jaar met maagbloedingen, waarna in november door zijn toenmalige club CSKA Moskou bekend werd gemaakt dat het weleens over kon zijn met zijn loopbaan.

Elm, die van 2009 tot 2012 bij AZ speelde, zag in januari zijn contract in Rusland worden ontbonden. Daardoor waren er speculaties over een pensioen, maar niet veel later trok hij naar zijn oude club Kalmar. Daar hoopte hij zijn problemen achter zich te laten. Met zijn rentree bij de club waar hij ooit begon - Elm speelt inmiddels samen met broers Viktor en David - is dat nu gelukt.

'Het is heerlijk om terug te zijn', verzuchtte hij na de oefenzege. 'Een beetje onwennig en vreemd misschien, maar het ging redelijk. Het was alleen al lekker om weer bij de groep te zijn en de sfeer mee te kunnen maken', toonde hij zich opgelucht. 'Ik ben er nog niet, ik wil eerst meer kunnen brengen. Maar ik zie deze invalbeurt ook eerder als een beloning, nog tijdens mijn revalidatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.