Rentree voor Toivonen in zicht: 'Hij ging enorm tekeer'

De rentree van Ola Toivonen komt met de week dichterbij. De Zweedse aanvallende middenvelder van PSV nam maandag voor het eerst deel aan de groepstraining en daar hield trainer Dick Advocaat een positief gevoel over.

Rentree voor Toivonen in zicht: 'Hij ging enorm tekeer'

'Ola heeft maandag voor de eerste keer meegedaan met het positiespel. Daarin was hij nog wat voorzichtig. Maar toen ik hem vervolgens zag afwerken op doel, ging hij enorm tekeer. Dat zag er heel erg goed uit', aldus Advocaat tegenover Voetbal International.

Toivonen scheurde in oktober een pees van zijn hamstring af tijdens een training met de Zweedse nationale ploeg en is sindsdien bezig met een maandenlange revalidatie. De medische staf van PSV is zeer content met de progressie en stuurt de 26-jarige Zweed deze week naar Leif Swärd, hoofd van de Zweedse medische staf, voor een finale check-up.

Als ook Swärd constateert dat Toivonen verlost is van zijn blessure, kan hij mogelijk eind februari al zijn rentree maken voor PSV, dat dan in een week tijd tegen Feyenoord, PEC Zwolle en VVV-Venlo aantreedt. De revalidatie verloopt wat dat betreft precies op schema, want voor de blessure die Toivonen opliep staat vier tot zes maanden hersteltijd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen