Toivonen duidelijk over toekomst: 'Ik ga niet bijtekenen'

Ola Toivonen (26) is voorlopig niet van plan zijn contract bij PSV te gaan verlengen. Nu er Champions League-deelname gloort wil hij eveneens niet op korte termijn vertrekken. Een transfervrij vertrek na het aflopen van zijn verbintenis in 2014 en een financiële strop voor PSV dreigen.

Toivonen duidelijk over toekomst: 'Ik ga niet bijtekenen'

De Zweedse middenvelder annex aanvaller was afgelopen zomer nog een van de PSV'ers die veelvuldig in verband werd gebracht met een transfer. Destijds leidde een prijskaartje van veertien miljoen euro tot onvrede bij Toivonen, die het uiteindelijk niet tot een vertrek zag komen.

In Bangkok, waar PSV zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft, ontvouwde Toivonen zijn plannen. 'Ik teken niet bij', vertelt hij. 'Ik heb al die jaren in Eindhoven geknokt om de Champions League te halen. Nu is de kans groot dat het lukt. Als we de Champions League eindelijk bereiken, wil ik dat meemaken ook.'

Op Thaise bodem wil Toivonen eveneens een volgende stap in zijn revalidatieproces zetten. De Zweed is op de terugweg na een flinke hamstringblessure. 'Ik wil zo snel mogelijk terugkeren in het elftal. Op een verstandige manier, zonder risico te nemen. Het kan eind maart worden en als het eerder is, zie ik dat als een mooie bonus. Ik wil straks niet honderd, maar 120 procent fit zijn.'

Overigens heeft PSV-coach Dick Advocaat besloten alleen nog maar na zonsondergang te gaan trainen in Thailand. Vanwege de bloedhitte is het aldaar allesbehalve ideaal om op een ander moment te trainen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's