Toivonen haakt af voor WK-kwalificatieduels Zweden

Bondscoach Erik Hamrén van Zweden kan tijdens de WK-kwalificatieduels met Faerøer (vrijdag, thuis) en Duitsland (dinsdag, uit) geen beroep doen op Ola Toivonen. De 26-jarige aanvaller van PSV is woensdag afgehaakt met een ernstig aanziende hamstringblessure.

Toivonen haakt af voor WK-kwalificatieduels Zweden

Toivonen liep de kwetsuur op tijdens de training bij een hakbal. De 29-voudig international (zes doelpunten) werd meteen naar het ziekenhuis gebracht voor een mri-scan en liet Zweedse media weten dat hij niet in actie kan komen tegen Faerøer en Duitsland. Het is nog niet bekend hoe lang Toivonen uit de roulatie is en of de blessure ook consequenties heeft voor PSV.

Vrijdag zal Toivonen waarschijnlijk worden vervangen door Mathias Ranégie. De 28-jarige Zweedse spits verruilde afgelopen zomer Malmö FF voor Udinese en heeft een verleden in Nederland. In het seizoen 2008/09 speelde hij op huurbasis vijf duels namens Go Ahead Eagles in de Eerste Divisie en kwam daarin één keer tot scoren. Hij speelde al twee interlands, waarin hij één keer scoorde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's