Renard negeert Ziyech opnieuw en selecteert linksback

Reacties

De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard heeft donderdag een nieuwe tegenvaller moeten incasseren. Ismail El Haddad is de vijfde offensief ingestelde speler die zich moet afmelden voor het toernooi om de Afrika Cup. Ook nu heeft de trainer echter geen plaats voor Ajacied Hakim Ziyech.

Renard negeert Ziyech opnieuw en selecteert linksback

El Haddad werd door Renard opgeroepen na afmeldingen van basisspelers Younès Belhanda, Nordin Amrabat, Oussama Tannane en Sofiane Boufal. De middenvelder van het Marokkaanse Wydad Athletic Club Casablanca sloot zondag aan bij De Leeuwen van de Atlas, maar moet vier dagen later alweer verstek laten gaan. Renard vindt het geen reden om Ziyech op te roepen en geeft in plaats daarvan de voorkeur aan de linksback van het Schotse Heart of Midlothian.

Faycal Rherras, dit seizoen goed voor achttien competitieoptredens bij de Schotse nummer vier, reist af naar Gabon, waar Marokko maandag 16 januari het Afrika Cup-toernooi begint met een wedstrijd tegen Congo. De 23-jarige Ziyech was in eerste instantie over het hoofd gezien door Renard omdat hij de voorgaande duels niet veel gespeeld zou hebben. De Fransman vond Ziyech 'geen speler om op de bank te zetten'.

Met het negeren van de Ajacied haalt Renard zich de woede van de Marokkaanse supporters op de hals. In het met 1-0 verloren oefenduel met Finland scandeerden de fans de naam van Ziyech en moesten Renard en de Marokkaanse bond het ontgelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.