Rémy knalt Fransen naar oefenzege op Spanje

Reacties

Frankrijk heeft in eigen huis de vriendschappelijke interland tegen Spanje met 1-0 gewonnen. In de 74ste minuut zorgde Loïc Rémy voor de beslissing in het Stade de France.

Rémy knalt Fransen naar oefenzege op Spanje

Tijdens het afgelopen WK bereikte Frankrijk nog de kwartfinale, waarin de latere wereldkampioen Duitsland met 1-0 te sterk was. Spanje ging al na de groepsfase met de staart tussen de benen naar huis, aangezien de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque als derde eindigde na Nederland en Chili.

Voor de Spanjaarden, die als regerend wereldkampioen naar Brazilië waren afgereisd, stond het duel in Parijs dus in het teken van eerherstel. Maar zover kwam het niet. Net als tijdens het WK creëerde de ploeg nauwelijks kansen. Tot aan de 1-0 ruim een kwartier voor tijd schoot het zelfs niet op het Franse doel.

Nog geen week nadat hij zijn transfer van Queens Park Rangers naar Chelsea had afgerond, zorgde Rémy opnieuw voor een hoogtepunt. Na een schitterende aanval schoot hij op aangeven van Mathieu Valbuena snoeihard binnen. Kort daarna kreeg Spanje uit een voorzet van César Azpilicueta nog wel een kans op de gelijkmaker, maar zowel David Silva als Pedro miste.

Frankrijk speelt zondag opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd, aangezien de ploeg van bondscoach Didier Deschamps als organisator al zeker is van deelname aan het EK van 2016. In Belgrado is Servië dan de tegenstander. Een dag later start Spanje de EK-kwalificatiecampagne met een thuiswedstrijd tegen Macedonië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.