Remise bij Everton-West Ham na hectische slotfase

West Ham United heeft een punt overgehouden aan het uitduel met Everton (2-2). Tot twee keer toe kwamen The Hammers achter, maar zagen Ahmed Hossam ook een strafschop missen.

In de 24ste minuut opende Diniyar Bilyaletdinov de score met een kopbal, maar in de 37ste minuut kregen de bezoekers een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Na een overtreding van Sylvain Distin op Carlton Cole mocht Mido een strafschop nemen, maar de voormalig Ajacied zag zijn inzet gekeerd worden door Tim Howard.

Een voormalig PSV-verdediger zorgde na een uur alsnog voor de 1-1, maar vijf minuten voor tijd leek Yakubu Aiyegbeni The Toffees - waar John Heitinga de volledige wedstrijd meespeelde - alsnog drie punten te bezorgen. Twee minuten na de 2-1 bezorgde invaller Ilan zijn club West Ham United echter alsnog een punt.

Everton heeft nu vijftig punten uit 33 wedstrijden, waardoor de ploeg uit Liverpool de achtste plaats bezet. West Ham United heeft 28 punten en bezet de zeventiende plaats in de Premier League.