Redknapp verrast, 'ergste nederlaag' voor McClaren

Reacties

Steve McCLaren noemt het verlies tegen Queens Park Rangers (0-1) de ergste nederlaag in zijn carrière. De trainer van Derby County ging zaterdagavond ten onder in de finale van de play-offs en grijpt dus naast promotie naar de Premier League.

Redknapp verrast, 'ergste nederlaag' voor McClaren

'Dit was de wreedste wedstrijd ooit. Ik heb genoeg wedstrijden in mijn carrière verloren, maar dit was de ergste. Dit was onverdiend. Je krijgt niet altijd wat je verdient. Ik neem deze verliespartij niemand kwalijk', liet de oud-trainer van FC Twente na afloop weten.

De ploeg van McClaren had de overhand in de wedstrijd. Het laatste half uur speelde het zelfs met een man meer, omdat Gary O'Neil aan QPR-zijde een rode kaart kreeg. 'QPR heeft ervaring getoond. Ze hielden het goed dicht, maar het leek er niet op dat zij nog zouden scoren. Wij hadden meer balbezit, waren gevaarlijker, maar alle credits voor QPR: zij maakten het ons erg moeilijk. Helaas schieten ze die bal binnen', baalt McClaren.

Bobby Zamora maakte aan de promotie-dromen van The Rams een einde. Hij tekende in de blessuretijd voor de enige treffer van het duel.  QPR-trainer Harry Redknapp had het al opgegeven. 'Ik zou liegen als ik nog dacht dat wij gingen scoren. Zij stonden met elf man, drongen aan en testten keeper Rob Green regelmatig. Maar we hielden ons staande.'

De coach heeft veel lof voor de tegenpartij. Redknapp vond Derby County de betere ploeg. 'Wij deden alles om te overleven. Zij waren beter, vonden de ruimtes. Dat wij toch scoorden, was echt geweldig. Het kon niet beter.'

Door de overwinning keert het kapitaalkrachtige QPR na één seizoen terug op het hoogste niveau, hetgeen de inkomsten ook weer flink doet toenemen.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.