Red de Kuip en BAM strijden om moderne Feyenoord-tempel

Reacties

Het verkenningsteam, dat namens Feyenoord de mogelijkheden voor een nieuwe Kuip onderzoekt, heeft opnieuw een belangrijke stap gezet richting de verbouwing van De Kuip. Voor de verbouwing zijn nog twee partijen over.

Red de Kuip en BAM strijden om moderne Feyenoord-tempel

De plannen van stichting Red de Kuip en BAM zijn nog in de race, terwijl projectontwikkelaars VolkerWessels en Zwarts Jansma afgevallen zijn. Ook de plannen van Prof.dr. Hennes de Ridder, Van Egeraat en KCAP zijn afgevallen.

De belangrijkste eisen zijn dat het nieuwe onderkomen van Feyenoord minimaal 63 duizend toeschouwers kan herbergen en de huidige unieke sfeer niet lijdt onder de renovatie- of nieuwbouwplannen, die moeten zorgen voor meer comfort en veiligheid. En het is belangrijk dat er voor de stadionclub voldoende exploitatiemogelijkheden zijn op wedstrijddagen.

Bekijk hieronder de presentaties van Besix (Red de Kuip) en Bam. Op 25 april wordt besloten welke partij de verbouwing van De Kuip op zich mag gaan nemen.

Besix (Red de Kuip): 'Bij ons blijft De Kuip écht behouden'
'Wij zijn van begin af aan voorstander geweest van renovatie, terwijl nu ineens iedereen zich daar op stort. Bij ons blijft De Kuip echt behouden in zijn nostalgische vorm, terwijl bij andere partijen het stadion gaandeweg verdwijnt. Dan wordt er indirect op de huidige locatie een nieuw stadion gebouwd. Wij bewaren de emotie en bouwen een derde ring op het mooiste stadion van Nederland. Dat doen we bovendien volledig in samenwerking met andere Rotterdamse bedrijven, voor zover dat mogelijk is. Ons plan is veel goedkoper dan dat van andere bedrijven en voorziet in een toename van de capaciteit en het aantal skyboxen en er hoeft tijdens de renovatie geen enkele thuiswedstrijd van Feyenoord afgelast te worden.'
Kosten: 141 miljoen euro
Capaciteit: 63.000

BAM (De Nieuwe Kuip): Multifunctioneel met sluitbaar dak
'Wij richten ons op de ontwikkeling en realisatie van een vernieuwd stadion dat alle bezoekers veel comfort biedt en waarin het Kuipgevoel behouden blijft. De huidige middenstip blijft de middenstip en het heilige gras het heilige gras. Kortom: de magie van de plek blijft behouden.' De plannen van BAM voorzien in een stadion waarvan het dak gesloten kan worden en er kan tijdens de werkzaamheden met 'minimale hinder' gewoon gevoetbald worden. Door het dak dat gesloten kan worden is De Nieuwe Kuip ook bruikbaar voor andere evenementen, zoals bijvoorbeeld concerten.
Kosten: 185 miljoen euro
Capaciteit: 65.000

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.