Bouwbedrijf presenteert plan voor 'superKuip'

Reacties

Bouwbedrijf VolkerWessels heeft samen met MVSA architects een plan gepresenteerd voor een nieuw Feyenoord-stadion dat plaats moet bieden aan 63 duizend fans: de superKuip.

Bouwbedrijf presenteert plan voor 'superKuip'

In het plan wil het bouwbedrijf de klassieke elementen van de oorspronkelijke Kuip behouden, maar tegelijkertijd moderniseren. Dit moet Feyenoord de financiële mogelijkheden bieden om structureel te groeien. In het persbericht wordt gesproken van 'twee keer zoveel geld voor spelers op het veld.'

De superKuip behoudt het typisch Rotterdamse karakter, door een rauwe architectuur uit staal en beton. Hiermee moet de karakteristieke sfeer van de oude Kuip behouden blijven. De superKuip biedt plaats aan 63 duizend toeschouwers en zou daarmee het grootste stadion van Nederland worden. In de plannen wordt rekening gehouden met een uitbreiding naar zeventigduizend fans. Voor de fanatieke supporters wordt een staantribune gerealiseerd, die plaats biedt aan twaalfduizend man.

Zo moet de superKuip eruit gaan zien
Zo moet de superKuip eruit gaan zien

Rotterdam-Zuid
Woordvoerder Gjalt Rameijer van VolkerWessels, dat ook betrokken was bij het eerder afgeschoten plan voor een Nieuwe Kuip, meldt.: 'We gaan uit van de wensen van de stad, de inwoners en bovenal Het Legioen van Feyenoord-supporters. VolkerWessels wil de werkgelegenheid van de bouw volledig ten goede laten komen aan de stad en de omgeving van het stadion. Zo staat De superKuip stevig verankerd op Rotterdam-Zuid. VolkerWessels hoopt op een nauwe samenwerking met de gemeente en de club. Alleen samen komen we tot een optimaal resultaat.'

De kosten van het nieuwe stadion worden geschat op 240 miljoen euro. In het budget is een groeimodel opgenomen, dat rekening houdt met een schuifbaar dak, dat kansen biedt voor het organiseren van popconcerten. Voor het gepresenteerde plan is geen gemeentelijke garantstelling nodig.

Naast VolkerWessels willen ook andere bouwgiganten een plan presenteren voor een nieuw Feyenoord-stadion. Stichting Red de Kuip wil juist het huidige stadion behouden en verbouwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.