Vier serieuze kandidaten voor ontwikkeling nieuwe Kuip

Reacties

Het verkenningsteam, dat namens Feyenoord de mogelijkheden voor een nieuwe Kuip onderzoekt, neemt zeven plannen mee naar de tweede fase van het verkenningstraject. Dat meldt de Rotterdamse club op de eigen website.

Vier serieuze kandidaten voor ontwikkeling nieuwe Kuip

De plannen van partijen Red de Kuip, BAM, VolkerWessels en Zwarts Jansma maken de meeste kans. Daarnaast zullen ook de voorstellen van Prof.dr. Hennes de Ridder, Van Egeraat en KCAP worden onderzocht op basis van de door de verkenners ontwikkelde maatstaven.

De belangrijkste eisen zijn dat het nieuwe onderkomen van Feyenoord minimaal 63 duizend toeschouwers kan herbergen en de huidige uniek sfeer niet lijdt onder de renovatie- of nieuwbouwplannen, die moet zorgen voor meer comfort en veiligheid. En het is belangrijk dat er voor de stadionclub voldoende exploitatiemogelijkheden zijn op wedstrijddagen.

'Vrijwel alle plannen die wij hebben gekregen concentreren zich op een vernieuwbouw van de huidige Kuip', vertelde Wim van Sluis, een van de verkenners, maandagochtend tijdens een persmoment. 'Een simpele renovatie is door niemand voorgesteld.'

Volker Wessels presenteerde afgelopen weekend plannen voor een nieuwe SuperKuip.
Volker Wessels presenteerde afgelopen weekend plannen voor een nieuwe SuperKuip.

'Daarom concentreert onze verkenning zich op een vernieuwd stadion op dezelfde plek of een nieuw stadion binnen de stadiondriehoek, dat wil zeggen op dezelfde plek of in een verschoven variant. De plannen zijn door ons globaal beoordeeld op technische en financiële haalbaarheid.'

Verder trokken de verkenners de voorlopige conclusie dat de huidige stadiondriehoek de meest ideale locatie is voor de nieuwe Kuip. Ook liet Van Sluis weten dat de ontwikkeling van een nieuwe stadion niet aan de orde is zonder een goed plan voor de toekomst van de huidige Kuip.

Eind maart willen de verkenners een voorlopig advies klaar hebben. In april 2014 moet dat leiden tot een definitief advies. Voor die tijd is al overlegd met de lokale politiek, zodat de plannen niet opnieuw nog in de laatste fase kunnen worden gedwarsboomd door de gemeenteraad, zoals eerder wel gebeurde met peperdure plannen voor een nieuwe Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.