Records lonken voor Ronaldo in zijn vierde CL-finale

Reacties

Cristiano Ronaldo kan zaterdagavond de eerste speler worden die drie keer heeft gescoord in Champions League-finales. Bovendien kan de 31-jarige aanvaller van Real Madrid in de eindstrijd tegen Atlético zijn eigen persoonlijk record verbeteren.

Records lonken voor Ronaldo in zijn vierde CL-finale

Ronaldo scoorde op weg naar de winst van La Décima in 2014 liefst zeventien keer in dat CL-seizoen, inclusief de 4-1 in de finale van destijds tegen Atlético uit een penalty (foto boven). Het betekende een verbetering van het record van Lionel Messi, die in 2011/12 veertien CL-goals maakte voor Barcelona. Daarvoor was Ruud van Nistelrooy sinds 2002/03 (gedeeld) recordhouder met twaalf treffers voor Manchester United.

Mocht Ronaldo nog doelpunten toevoegen aan zijn huidige totaal van zestien, dan is de CL-topscorer aller tijden (93 goals) de eerste speler die drie keer heeft gescoord in finales van het miljoenenbal. Momenteel is de vedette van Real nog lid van een negenkoppig gezelschap dat twee keer scoorde in de CL-eindstrijd. Dat zijn verder Hernán Crespo, Samuel Eto'o, Filippo Inzaghi, Daniele Massaro, Messi, Diego Milito, Raúl en Karl-Heinz Riedle.

Cristiano Ronaldo torent in de Champions League-finale van 2008 hoog boven iedereen uit en kopt raak.
Cristiano Ronaldo torent in de Champions League-finale van 2008 hoog boven iedereen uit en kopt raak.

Voor de Portugese sterspeler is de finale tegen Atlético de vierde van zijn loopbaan. De eerste met Manchester United in 2008 eindigde ondanks een misser van Ronaldo in de penaltyserie – hij scoorde wel in de reguliere speeltijd – in een zege na penalty's op Chelsea. Een jaar later was Barcelona met 2-0 te sterk. Twee jaar terug won Real met Ronaldo in de gelederen na de verlenging wel weer van Atlético.

Mocht Ronaldo met Real nu opnieuw aan het langste eind trekken en dus voor de derde keer de Champions League winnen in zijn carrière, dan is dat nog geen record. Barcelona-spelers Andrés Iniesta, Messi, Gerard Piqué (één met Manchester United) en Xavi wonnen het miljoenenbal vier keer, net als Clarence Seedorf (met Ajax, Real en AC Milan). In het Europa Cup I-tijdperk spant Paco Gento de kroon (zes keer met Real).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.