Ronaldo: 'Hoe het gaat? Heb je de wedstrijd niet gezien?'

Reacties

Natuurlijk ging het bij Real Madrid na afloop van de 2-0 zege op Deportivo La Coruña over het mislopen van de titel, maar minstens zo interessant was de fysieke staat van Cristiano Ronaldo. De 31-jarige Portugees keerde na rust niet terug binnen de lijnen.

Ronaldo: 'Hoe het gaat? Heb je de wedstrijd niet gezien?'

In de eerste helft had Ronaldo er met twee doelpunten nog alles aan gedaan om Real alsnog de titel te schenken. Al snel werd duidelijk dat Barcelona in Granada geen misstap zou maken. Dus haalde trainer Zinedine Zidane zijn sterspeler halverwege naar de kant met het oog op de Champions League-finale van 28 mei tegen Atlético Madrid. 'Hij had een tik op zijn voet gekregen', zei de Fransman na afloop.

Zidane was gedwongen Ronaldo in april ook al drie wedstrijden aan de kant te houden wegens een spierblessure. Dat de wissel van de clubtopscorer (51 officiële treffers) vraagtekens opriep, was niet meer dan logisch. Maar zelf deed Ronaldo alsof hij weinig begreep van alle commotie. 'Hoe het met me gaat. Heb je de wedstrijd niet gezien?', zei de maker van de twee doelpunten met een glimlach, verwijzend naar zijn optreden in de eerste helft.

Met de vorm van Ronaldo zit het dan ook wel goed. De vraag is of hij, net als twee jaar geleden, wel topfit aan de aftrap verschijnt tijdens de eindstrijd Milaan. 'Gelukkig hebben we de Champions League-finale nog', zei Zidane. 'We moeten rusten en ons goed voorbereiden. We zijn nu een beetje teleurgesteld, maar Barcelona heeft de titel verdiend. Maar petje af voor mijn spelers. Ik ben trots op onze prestatie. We zijn er tot het einde voor blijven knokken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.