Bale: 'Real Madrid is op elke positie beter dan Atlético'

Reacties

Gareth Bale heeft de verhoudingen tussen Real en Atlético Madrid nog maar eens op scherp gezet in aanloop naar de Champions League-finale van zaterdag in Milaan. Volgens de Welshman is geen enkele speler van de stadgenoot goed genoeg voor een basisplaats bij De Koninklijke.

Bale: 'Real Madrid is op elke positie beter dan Atlético'

Atlético heeft met doelman Jan Oblak, verdediger Diego Godín, middenvelder Koke en schaduwspits Antoine Griezmann een paar sterkhouders voor wie veel Europese topclubs toch behoorlijk wat geld zouden neertellen. Bij Real zouden ze echter niet meer dan bankzitter zijn, zo denkt Bale. 'Volgens mij zou geen enkele speler van Atlético basisspeler zijn bij Real', zei Bale bij het Spaanse radiostation COPE. 'Op alle posities is Real Madrid beter.'

Desondanks won de ploeg van trainer Zinedine Zidane dit seizoen nog niet in de Madrileense derby. Op 27 februari was Atlético in Estadio Santiago Bernabéu met 1-0 te sterk door een goal van Griezmann. Toen Rafael Benítez nog trainer was, eindigde de confrontatie in Estadio Vicente Calderón in een 1-1 gelijkspel. De 1-0 overwinning van Real in het Spaanse bekertoernooi van vorig seizoen is zelfs de enige sinds de gewonnen Champions League-finale van 2014.

Bale heeft er wel een verklaring voor. Trainer Diego Simeone zorgt ervoor dat de ruimtes klein zijn. 'En ik speel het liefst juist met veel ruimte, maar dat geldt voor spelers in het algemeen. Atlético is een erg fysiek team en we hebben het lastig gehad tegen ze. Maar zaterdag kunnen we winnen, dat hebben we in de Champions League al bewezen. En niet winnen zou betekenen dat we hebben gefaald', aldus Bale, die twee jaar terug in de verlenging de 2-1 maakte.

Ronaldo
Cristiano Ronaldo tekende toen voor de 4-1 eindstand uit een strafschop en denkt dat Real ook nu weer zal zegevieren in de eindstrijd. 'Ik ben erg optimistisch gestemd. Real is beter dan Atlético, maar dat moeten we nog wel bewijzen op het veld. Maar ik denk dat we zullen winnen', zei de 31-jarige Portugees tegen AS. Over zijn fysieke gesteldheid hoeft niemand zich zorgen te maken, ook niet nadat hij dinsdag de training afbrak. 'Ik kreeg een flinke tik, maar het gaat prima met me.'

Het betekent dat Ronaldo zaterdag mogelijk diverse records kan vestigen. Zo kan hij zijn persoonlijk record van zeventien CL-treffers in één seizoen evenaren of zelfs verbeteren (de teller staat nu op zestien). En als de sterspeler van Real zaterdag scoort, gaat hij ook de boeken in als de eerste man die scoorde in drie verschillende CL-finales. Behalve de eindstrijd van twee jaar terug, was Ronaldo in 2008 ook al trefzeker tegen Chelsea op weg naar de eindzege met Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.